Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαρτίου 15, 2013
Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», που, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μετά τις 25 Μαρτίου.
Για το πολυνομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από σωματεία εργαζομένων, έχουν συμφωνήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης.
Οι ακτοπλόοι εκτιμούν ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη ευελιξία στον κλάδο, καθώς, όπως τονίζουν, έχει πληγεί και αυτός από την οικονομική κρίση με μείωση της επιβατικής κίνησης.
Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ζητήσει την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, προειδοποιώντας με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, αν αυτό παραμείνει στη σημερινή του μορφή.
Ενστάσεις έχει διατυπώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η οποία εκτιμά ότι με το νομοσχέδιο δεν διατηρείται η αυτονομία του Σώματος.
Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του στο νομοθέτημα έχει εκφράσει και το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας ότι δεν αποτελεί προϊόν μιας διαδικασίας ουσιαστικής διαβούλευσης, ούτε στην αρχική του μορφή, ούτε πολύ περισσότερο, στην πιο πρόσφατη εκδοχή του.
naftemporiki.gr