Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙΣ




Δυναμική επανεμφάνιση στις παραγγελίες για την κατασκευή νεότευκτων πλοίων κάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι στο πρώτο τρίμηνο του έτους τοποθετώντας παραγγελίες για την κατασκευή 41 πλοίων συνολικής αξίας 3,149 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, το Μάρτιο οι Έλληνες εφοπλιστές προχώρησαν σε παραγγελίες για την κατασκευή 20 πλοίων συνολικής αξίας 916 εκατομμυρίων δολαρίων, δύο περισσότερα από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία της Golden Destiny, σύμφωνα με την οποία κατά τον Μάρτιο παραγγελίες τοποθετήθηκαν από τις εξής εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.

Φορτηγά:

Oceanbulk (συμφερόντων του Πέτρου Παππά και της οικογένειας Πίττα): τοποθέτησε παραγγελίες για 4 φορτηγά πλοία στην Ιαπωνία και για 2 πλοία- κοντέϊνερ, χωρητικότητας 9.000 TEU το καθένα στην Κορέα.

Alcyon Shipping: τοποθέτησε παραγγελίες για 3 φορτηγά πλοία στη Νότιο Κορέα
Carras Hellas (συμφερόντων της οικογένειας Καρρά): τοποθέτησε παραγγελία για δύο φορτηγά πλοία στην Ιαπωνία

Marmaras Navigation (συμφερόντων Δ. Διαμαντίδη): τοποθέτησε παραγγελία για ένα ακόμα φορτηγό πλοίο στη Νότιο Κορέα.

Δεξαμενόπλοια:

Navios Maritime Acquisition(συμφερόντων Αγ. Φράγκου) :τοποθέτησε παραγγελία για 4 πλοία χωρητικότητας 51.200 τόνων το καθένα στη Ν. Κορέα.

Υγραεριοφόρα:

Brave Maritime (συμφερόντων οικογένειας Βαφειά):τοποθέτησε παραγγελίες για δύο μικρά δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου αερίου ( LPG) στην Ιαπωνία

Dorian Hellas (συμφερόντων Χατζηπατέρα): τοποθέτησε παραγγελία για 2 πολύ μεγάλα LPG στη Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα, πάντα, με στοιχεία της Golden Destiny την προηγούμενη εβδομάδα οι εταιρείες:

East Med (συμφερόντων Θανάση Μαρτίνου)τοποθέτησε παραγγελία για ένα δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 114.000 τόνων στη Ρουμανία.

Delta Tankers (συμφερόντων Δ. Διαμαντίδη) τοποθέτησε παραγγελία για ένα δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 158.000 τόνων στα ναυπηγεία Hyundai.

Και στις δύο περιπτώσεις οι τιμές δεν ανακοινώθηκαν.

Οι παραγγελίες πλοίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Στο σύνολο του πρώτου τριμήνου του έτους οι παραγγελίες για νέες ναυπηγήσεις ανήλθαν συνολικά σε 471 συνολικού ύψους 26,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν ανέλθει σε 330 ύψους 16,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αυτό το διάστημα οι παραγγελίες των Ελλήνων εφοπλιστών έφτασαν σε 41 πλοία, συνολικού ύψους 3,149 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 31 και ύψους 1,554 δισεκατομμυρίων δολαρίων το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι περισσότερες παραγγελίες (17) αφορούν την κατασκευή bulk carriers. Ακολουθούν 11 παραγγελίες για κατασκευή δεξαμενόπλοιων, 4 LPG, 2 LNG, 4 πλοία μεταφοράς κοντέϊνερ και τρία διάφορα.




pireas2day.gr