Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ





Επανέρχομαι στην πρότασή μου για διεύρυνση του ωραρίου εμπορικών καταστημάτων τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και ζητώ να επανεξετασθεί αυτό το ζήτημα, αντιλαμβανόμενος τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και τα μηνύματα των επισκεπτών στο νησί μας.
Αν συμφωνηθεί η διεύρυνση του ωραρίου και δημοσιοποιηθεί εγκαίρως (με τη συνδρομή της Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης), σε συνδυασμό με τον εξωραϊσμό του κέντρου της πόλης μας (Απλωταριά), θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για την τοπική αγορά.
Συγκεκριμένα προτείνω τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά το πρωί  από 8.30  έως 14.00 και το απόγευμα από 18.00 έως 21.30 εκτός Τετάρτης και για το Σαββάτο να ισχύσει το ωράριο : 8.30-14.00 και το απόγευμα 18.00 – 21.30.
Επίσης πρότασή μου είναι να επανεξετασθεί η καθιέρωση του τρίτου απογεύματος, π.χ. Πέμπτη όλο το χρόνο, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλη την επικράτεια.
Ας επανεξετάσουμε το ζήτημα της διεύρυνσης του ωραρίου  με στόχο τη βιωσιμότητα του εμπορικού κόσμου, ως τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του νησιού μας κι οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο βελτίωσης των οικονομικών δυνατοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα και ικανοποιημένους επισκέπτες.
                                         
Ο Πρόεδρος
της Δ.Ε. Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης