Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗ ΚΑΙ ΚΔΗΦ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ



Παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ των Δήμων
Ενόψει της υλοποίησης νέου κύκλου του Προγράµµατος των «Κέντρων Ηµερήσιας Φροντίδας Ηλικιωµένων» (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων ∆ιηµέρευσης - Ηµερήσιας Φροντίδας (Κ∆ΗΦ), το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε  την παράταση των συµβάσεων του προσωπικού των φορέων των ΟΤΑ, που απασχολείται στα κέντρα αυτά, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόµενες υπηρεσίες, µέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των φορέων στο νέο κύκλο του Προγράµµατος.
Ειδικότερα, οι συµβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου του προσωπικού, που απασχολείται σε φορείς των ΟΤΑ, στο πλαίσιο της συγχρηµατοδοτούµενης πράξης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωµένων και λοιπών ατόµων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εµµέσως ωφελουµένων ατόµων» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου ∆υναµικού 2007−2013» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, παρατείνονται από τη λήξη τους -31.12.2012- έως 31.7.2013.
Μετά την ένταξη των φορέων στο νέο κύκλο της πράξης και την υπογραφή της σχετικής σύµβασης µε το δικαιούχο της πράξης, οι συµβάσεις του προσωπικού θα µπορούν να ανανεώνονται ή παρατείνονται, κατ’ εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 2190/94, έως τη λήξη του Προγράµµατος, κατόπιν έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει.
Εποµένως, αµέσως µετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των φορέων για τη συµµετοχή τους στη διαδικασία επιλογής των αναδόχων του νέου κύκλου, θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτηµα έγκρισης της ανανέωσης ή παράτασης των συµβάσεων του προσωπικού, µε τήρηση της διαδικασίας του προγραµµατισµού προσλήψεων, όπως περιγράφεται στην Α.Π. οικ.8920/6.3.2013 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.
epoli.gr