Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΙΣΤΙΟΠΛΟϊΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ





Αγαπητοί φίλοι,
Η αγάπη και το πάθος κάποιων φίλων ιστιοπλόων από τη Χίο με έφεραν πιο κοντά στο νησί , στους κατοίκους, στην κουλτούρα σας αλλά και τη σχέση σας με τη θάλασσα.
Επί δύο χρόνια περίπου επισκέπτομαι συχνά τη Χίο στα πλαίσια μιας προσπάθειας να παρουσιάσουμε με τους Χιώτες συνεργάτες και φίλους έναν διαφορετικό ,σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, για να προσεγγίσουν οι Χιώτες τα αγαπημένα τους στοιχεία. Τη θάλασσα και τον άνεμο.
Μια σχέση που σαν νησιώτες έχετε στο γονίδιό σας και οφείλουμε να της δώσουμε κατεύθυνση. Η σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας blue Aegean sailing schoolτην οποία ίδρυσα και διευθύνω από το 1991 στη Θεσσαλονίκη, με τους χιλιάδες των αποφοίτων της, με το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαθημάτων ,αλλά και παράλληλων δραστηριοτήτων υποστήριξης των μελών της , είναι εγγυήτρια για μια ανάλογη προσπάθεια που ξεκινά στη Χίο μέσω του νεοϊδρυθέντος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου.
Ένας νέος όμιλος που ιδρύθηκε από νέους ανθρώπους, καλούς ιστιοπλόους και ταυτόχρονα οραματιστές που θέλουν να δουν  την ιστιοπλοΐα του νησιού τους να προοδεύει με τρόπο και ρυθμό που είναι πρωτόγνωρος για τα δεδομένα της Χίου.
Είμαστε αποφασισμένοι να πείσουμε με έργα τους Χιώτες μικρούς και μεγάλους να κατέβουν στον ΙΟΧ και να ασχοληθούν με τα πανιά και τη θάλασσα μαζικά. Να δουλέψουν σε ένα φιλικό, οργανωμένο και νοικοκυρεμένο περιβάλλον ,που θα εμπνέει ολοένα και περισσότερους να το στελεχώσουν. Ιστιοπλοΐα σε όλα τα επίπεδα, είτε με τη μορφή της απλής γνωριμίας, είτε της ψυχαγωγίας , αλλά και οργανωμένων ταξιδιών. Αγωνιστική ιστιοπλοΐα με δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες σε όλο το Αιγαίο και σε όλα τα επίπεδα ανταγωνισμού. Συμβολή με όλες τις δυνάμεις και γνώσεις που διαθέτουμε στην ιστιοπλοϊκή και τουριστική αναβάθμιση αλλά και ανάπτυξη της Χίου.
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα συμβάλλει στη βελτίωση της σχέσης των μελών και φίλων του ομίλου μέσω εκδρομών, κοινωνικών ,πολιτιστικών , φιλανθρωπικών  εκδηλώσεων,  ιστιοπλοϊκών ταξιδιών, σεμιναρίων και  διαλέξεων . Όλοι όσοι μοιραζόμαστε αυτό το όραμα σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα και να ξεκινήσουμε ένα αξέχαστο ιστιοπλοϊκό ταξίδι, κάνοντας το άθλημα αυτό τρόπο ζωής για τη Χίο.
Καλές θάλασσες,
Θανάσης Μπαξεβάνης