Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ , ΚΑΤΑΝΟΜΗ 45 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για τη νέα σχολική περίοδο 2013-2014, το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει 20 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και πέντε εκατ. ευρώ για την κάλυψη των μισθωμάτων σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το υπουργείο θα καταβάλει 20 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων (θέρμανση κ.λπ.).
Επίσης, από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε γνωστό ότι για το θέμα της μεταφοράς μαθητών δημοσιεύθηκε ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, η οποία προσδιορίζει το καινούριο θεσμικό πλαίσιο για την επικείμενη σχολική χρονιά.
Παράλληλα, τονίζεται ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαγωνισμοί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να εκτελεστούν με πληρότητα οι μεταφορές των μαθητών από το Σεπτέμβριο και μετά.
Με στόχο να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία, ο υπουργός Εσωτερικών στις αρχές Ιουλίου θα καταβάλει επιπλέον 30 εκατ. ευρώ προς τους μεταφορείς που οφείλονται από το παρελθόν έτος.
«Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών να επιδεικνύουμε έμπρακτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας και αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση της πολιτικής μας. Ένα χρόνο τώρα δουλέψαμε σκληρά για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργική ομαλότητα, τη διοικητική αρρυθμία και την αξιοπιστία της Πολιτείας τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τις τοπικές αγορές», δήλωσε ο κ.Στυλιανίδης.
Αναφερόμενος, τέλος, στη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε: «Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να χρηματοδοτήσουμε εγκαίρως τη συντήρηση και τη θέρμανση των σχολείων ενόψει της επικείμενης σχολικής χρονιάς καθώς και να αποπληρώσουμε με συνέπεια τις οφειλές προς τους μεταφορείς μαθητών ώστε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση συμμετοχής σε μια νέα διαγωνιστική διαδικασία που ξεκινά. Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση, συντονισμένα και έγκαιρα, κάνουν φέτος ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα προς όφελος των παιδιών μας».


newsbomb.gr