Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

AITHMA ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ


Χίος 19/07/2013
Προς:
• Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
• Διοικητή Υ.Π.Α.
κ. Δημήτρη Κούκη
Κύριοι,
Κατόπιν της τελευταίας ενημέρωσης (19/7/2013) από την εταιρεία TUI Nederland, αποφασίσθηκε η διακοπή της δρομολόγησης charter με προορισμό τη Χίο από το επόμενο καλοκαίρι του 2014.
Ο βασικός λόγος, τον οποίο επικαλείται η εν λόγω εταιρεία, είναι οι περιορισμοί του αεροδρομίου της Χίου.
Η απόφαση αυτή της εταιρείας TUI, αποτελεί μια δραματική εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού κι όλες οι προωθητικές ενέργειες των φορέων, που εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν, προσκρούουν στο μείζον ζήτημα της επέκτασης του Αεροδρομίου της Χίου.
Το προηγούμενο διάστημα ακυρώθηκε συνεργασία με σερβική αεροπορική εταιρεία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Ως εκ τούτου, οι συνέπειες πλέον - μετά από αυτές τις εξελίξεις - είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική διέξοδος για τη νησί μας αυτή την περίοδο της οικονομικής ύφεσης.
Μετά από αυτά τα γεγονότα, δημιουργείται αρνητικό κλίμα για το νησί μας, πλήττονται αρκετοί κλάδοι επαγγελματιών και οι συνέπειες επεκτείνονται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, καταδικάζοντάς την σε μαρασμό.
Για τους παραπάνω λόγους, έφθασε η ώρα για την πρόκληση άμεσων ενεργειών, προκειμένου να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.
Παρακαλούμε όπως το αμέσως επόμενο διάστημα, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επισκεφθεί το νησί μας, προκειμένου να εξευρεθεί μια άμεση και εφικτή λύση σε αυτό το μείζον ζήτημα.
Σύμφωνα με ειδικούς του τουριστικού κλάδου υπάρχουν δυνατές ενέργειες, οι οποίες μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα, ακόμα και για την επόμενη τουριστική περίοδο του 2014.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Ο Δήμαρχος Χίου