Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ




Κοίτα ποιος μιλάει......
Αυτή η ρήση ταιριάζει γάντι στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου   του Δήμου Χίου,  κ. Μυριαγκό.
Μιλάει ο μονίμως απεργοσπάστης σε απεργίες.
Μιλάει ο μονίμως απών  από κοινωνικούς αγώνες.
Μιλάει ο απέχων  από το συνδικάτο του και τις διαδικασίες του.
Μιλάει ο πανταχού παρών  σε καρέκλες και θεσούλες της εξουσίας έμμισθες και μη.
Οπότε δεν έχουμε καμιά απαίτηση  από αυτόν, που αναφανδόν στήριξε και στηρίζει  τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΚ-ΔΗΜΑΡ και  τη σημερινή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από αυτόν που έχει διαλέξει την όχθη  των επιχειρηματιών και του  κόσμου τους, να κατανοεί  συλλογικές διαδικασίες συνδικάτων και σωματείων για απεργίες, καταλήψεις και άλλες κινητοποιήσεις. Αυτό όμως που  ελπίζουμε να του αναλογεί να κατανοήσει είναι  ότι την άδεια του ΠΟΤΕ  δεν θα τη ζητήσουν.
Ρωτάμε όμως ευθέως. Τα όσα καταγγέλλει στις επιστολές του, πού συνάδουν  με τα όσα  συνυπογράφει στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζει  τους εργαζόμενους; Γιατί δεν τη  καταψήφισε;
Για τα νοικοκυρέματα , όπου υπάρχουν , αποτελούν καρπούς αυτονόητους, χρηματοδοτήσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  και όχι καρπούς  της τσέπης του. Άλλωστε είναι γνωστό  ότι θέλει να επιβάλλει χαράτσι  στους γονείς των βρεφονηπιακών  σταθμών  για να χρηματοδοτεί επί της ουσίας  ανταποδοτικά όλες τις δράσεις  του Νομικού Προσώπου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ,πράττει στο ακέραιο  το καθήκον της  με βάση τη λαϊκή ψήφο, όταν θα γίνει δημοτική αρχή θα γνωρίσει  και την πολιτική της , αλλά και τη δική του πολιτική  ανεργία.
Όσο για τον 902  και τον Ριζοσπάστη,  ας μην εγκαλεί τη ΛΑ.Σ., που είναι αναρμόδια, αλλά  ας διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ μήπως και καταλάβει ότι ούτε ο Ριζοσπάστης ούτε ο 902 είναι επιχειρήσεις ιδιωτών , αλλά κομματικοί οργανισμοί  που συντηρούνται από  τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, και δυστυχώς πληρώνουν  την κρίση του συστήματος.
Την καραμέλα  για το που  θα βρεθούν  οι πόροι  να την απευθύνει  σε αυτούς που υπηρετεί , σε αυτούς που μετέφεραν  τα 600 δις στην Ελβετία , σε αυτούς που πληρώνουν για ένα πλοίο  20.000 τον.,12.000δολ. το χρόνο, όταν  το παραχθέν εισόδημά τους από αυτό το πλοίο ξεπερνά το 1.650.000€!!
Κλείνοντας συμφωνούμε ότι ο καθένας κρίνεται  και αξιολογείται  και ως εργαζόμενος και ως πολιτικός και ως εκπαιδευτικός καθημερινά  από την κοινωνία μας.
Ας βγει και ας ρωτήσει...


Από τη ΛΑ.Σ.