Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ



Την παραχώρηση σε ιδιώτη με ασαφείς διαδικασίες και με σκανδαλώδες τίμημα, κτιρίου για εκμετάλλευση, το οποίο έχει και έντονα προβλήματα στατικότητας καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Tουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Σάμου του Κινήματος Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «το παραπάνω αναφερόμενο κτίσμα – ξενοδοχείο, είχε εγκαταλειφθεί προ εικοσαετίας, η πλάκα οροφής του κτιρίου δεν έχει υγρομόνωση και λόγω παλαιότητας παρουσιάζει μεγάλη υδατοπερατότητα ενώ τα νερά της οροφής του τελευταίου ορόφου για πολλά χρόνια, διαπερνούν τη πλάκα οροφής».

«Έχει ελεγχθεί η παραχώρηση ως προς τη νομιμότητα του ακινήτου, η απευθείας ανάθεση, μέρους του Ξενοδοχείου «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»; Έχει διενεργηθεί Δημόσιος Διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παραχώρησης του εν λόγω κτιρίου; Το παραπάνω ακίνητο έχει ελεγχθεί ως προς την στατικότητα του λόγω και της μακροχρόνιας εγκατάλειψής του αλλά και της γειτνίασής του με τη θάλασσα;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και η σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αιγαίου.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
parliament logo
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

          ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ: ΠΡΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ


κ.κ. Υπουργοί,

Με την υπ.αριθμ.01/2012 πράξη του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, αποφασίσθηκε η παραχώρηση χρήσης επ’ ανταλλάγματι του  ισογείου ορόφου του πρώην ξενοδοχείου «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» που βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πυθαγορείου σε ιδιώτη.

Το ΥΠΑΑΝ /Δ/ΝΣΗ Ο.Λ.Ε.Λ.Β –ΔΛΥ Α β’ με έγγραφο του, (αρ πρωτ. 8322.26/04/2012) δεν είχε αντίρρηση κατά λόγω αρμοδιότητας για την εν λόγω παραχώρηση.

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «το τμήμα Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και ΝΠΔΔ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με το αρ. πρωτ. 7591/931/06-03-2012, ζήτησε να ληφθεί πρώτα η σύμφωνη γνώμη του ΥΠΠΑΝ και στη συνέχεια να εκδοθεί η σχετική απόφαση».

Στη συνέχεια το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την με αρ.αποφ.23/2012 ενέκρινε την εκτέλεση εργασιών προστασίας του ορόφου κ.λπ.

Επειδή το παραπάνω αναφερόμενο κτίσμα – ξενοδοχείο, είχε εγκαταλειφθεί προ εικοσαετίας, η πλάκα οροφής του κτιρίου δεν έχει υγρομόνωση και λόγω παλαιότητας παρουσιάζει μεγάλη υδατοπερατότητα ενώ τα νερά της οροφής του τελευταίου ορόφου για πολλά χρόνια, διαπερνούν τη πλάκα οροφής.

Επειδή έγινε απευθείας ανάθεση η παραχώρηση ακινήτου του Δημοσίου.

Επειδή δεν πρόκειται για παραχώρηση απλή χρήσης χώρων της χερσαίας ζώνης λιμένα αλλά για κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Έχει ελεγχθεί η παραχώρηση ως προς τη νομιμότητα του ακινήτου, η απευθείας ανάθεση, μέρους του Ξενοδοχείου «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»;

2.Έχει διενεργηθεί Δημόσιος Διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παραχώρησης του εν λόγω κτιρίου;

3. Το παραπάνω ακίνητο έχει ελεγχθεί ως προς την στατικότητα του λόγω και της μακροχρόνιας εγκατάλειψής του αλλά και της γειτνίασής του με τη θάλασσα;


Παρακαλώ να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία:

1.Η πράξη 1/2012 του Λιμενικού Ταμείου Σάμου

2.Η σύμφωνη γνώμη του ΥΠΑΑΝ /Δ/ΝΣΗ Ο.Λ.Ε.Λ.Β –ΔΛΥ Α β με το αρ. πρωτ. 8322.26/04/2012.

3.Η σύμφωνη γνώμη του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΝΠΔΔ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (αρ. πρωτ. 7591/931/06-03-2012).




Ο Ερωτών Βουλευτής




Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ