Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ




Tο πρότυπο μαθητικό οικοτροφείο Οινουσσών, έπειτα από 57 συνεχή έτη λειτουργίας, κινδυνεύει να κλείσει λόγω αδυναμίας καλύψεως μεγάλου μέρους του λειτουργικού του κόστους από τους ιδιωτικούς πόρους Οινουσσίων και ιδιαιτέρως των Ιδρυμάτων του αειμνήστου Καπτα-Γιάννη Δ. Πατέρα, στους οποίους στηριζόταν έως σήμερα και χωρίς το κράτος να έχει συνεισφέρει μέχρι τώρα ούτε μια δραχμή ή ένα ευρώ.
Ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Ευάγγελος Αγγελάκος από τον Μάρτιο συζητεί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το ζήτημα της καλύψεως μέρους του λειτουργικού κόστους από την Πολιτεία. Μάλιστα, έχει επισημανθεί πολλάκις προς την ηγεσία του Υπουργείου η σημασία της προσφοράς του οικοτροφείου μας σε παιδιά και οικογένειες ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί αφιλοκερδώς σε αυτό άνω των 5.000 απόρων παιδιών από όλη την χώρα, δίδοντάς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα των σπουδών, υποτροφίες για ανώτερες και ανώτατες σπουδές, αλλά και την διάνοιξη νέων προσοδοφόρων επαγγελματικών οριζόντων.
Το Υπουργείο έχει ενημερώσει την δημοτική μας αρχή ότι αναζητεί τρόπο χρηματοδοτήσεως. Ωστόσο, έχει ήδη επισημανθεί προς τον κ. Υπουργό ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση στο θέμα αυτό μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, ώστε να ειδοποιηθούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους κατά πόσον θα επιστρέψουν στις Οινούσσες για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την φοίτησή τους ή το Υπουργείο θα τους στερήσει τα πλεονεκτήματα, τα οποία τους παρέχει το νησί μας.
Είμεθα βέβαιοι ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιλαμβάνεται τις επικίνδυνες συνέπειες της ενδεχόμενης παύσης της λειτουργίας του πρότυπου οικοτροφείου μας και θα αναλάβει τις ηθικές του ευθύνες.
Εκ του Δήμου
27/06/2013