Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ : ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 100.000 ΕΥΡΩ



Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ενισχύσει, μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης το Πρότυπο Μαθητικό Οικοτροφείο των Οινουσσών με το ποσόν των €100.000, προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή της λειτουργίας του και να λειτουργήσει απρόσκοπτα την νέα σχολική χρονιά, καθώς το Υπουργείο και ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αντελήφθησαν την σημασία του για το ακριτικό νησί μας, αλλά και την προσφορά του επί έξι δεκαετίες στην νεολαία της Ελλάδος.
Οι από καιρού τεκμηριωμένες, συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής προς τους αρμοδίους φορείς απέδωσαν τελικώς καρπούς και έτσι το Οικοτροφείο μας θα γίνει για 58ο συνεχές έτος, σπίτι για δεκάδες παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα, που φοιτούν στο Γυμνάσιο/Λύκειο του νησιού μας.
Ευχαριστούμε θερμώς για την συμπαράστασή τους στην προσπάθειά μας αυτή τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Χίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα, καθώς και τον επίσης Βουλευτή Χίου κ. Κώστα Τριαντάφυλλο, ο οποίος ανέδειξε μάλιστα το θέμα στην Βουλή με επερώτησή του.
Επιπλέον ευχαριστούμε τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριο Σιούφα, την Βουλευτή Ιωαννίνων και εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα. Άννα Ασημακοπούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κωνσταντίνο Γανιάρη, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κον Κωνσταντίνο Ασκούνη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου κον Γεώργιο Γεωργούλη, αλλά και πολλούς ιδιώτες φίλους των Οινουσσών για την υποστήριξη και συμπαράσταση τους.
Τέλος, ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και βεβαίως τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και το επιτελείο του για την προσπάθειά τους προκειμένου να εξευρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την ενίσχυση του Οικοτροφείου μας, επιτελώντας το χρέος της Πολιτείας απέναντι στην μαθητιώσα νεολαία και στο νησί μας, το οποίο τόσα πολλά έχει προσφέρει στην Ελλάδα."

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ