Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση, στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Συρία από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ.
Με πρόσχημα την αναπόδεικτη κατηγορία για χρήση χημικών, ετοιμάζονται να επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα ενάντια στον πολύπαθο λαό της Συρίας, αδιαφορώντας για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ενέργεια για την ευρύτερη περιοχή και τους λαούς της.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου ζητά από την Κυβέρνηση να αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.
Η χώρα μας παραδοσιακά είχε φιλικές σχέσεις με τους Άραβες και οι κίνδυνοι από μια ανάφλεξη στην περιοχή είναι τεράστιοι.
Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου που εκφράζει τους πολίτες της περιοχής που καθημερινά δέχεται κύματα μεταναστών και από τη Συρία, ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στη στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Συρία και το λαό της, να μην χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική εγκατάσταση που βρίσκεται στο έδαφος της χώρας μας για το σκοπό αυτό.

Το ψήφισμα αυτό είναι ομόφωνο.