Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ HANDICRAFTOUR


Στo πλαίσιο της 9ης Γιορτής Αγροτουρισμού, το Έργο Handicraftour  συμμετέχει με παρουσία στο περίπτερο με αριθμό 34, στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1 «Διενέργεια πολιτιστικού γεγονότος στη Χίο».
Το Έργο Handicraftour - «Ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου μειονεκτουσών περιοχών της διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας – Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών» στοχεύει στην προώθηση της χειροτεχνίας σε Ελλάδα και Κύπρο και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013». Εταίροι του συγκεκριμένου έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου (Επικεφαλής Εταίρος),  η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Δήμος Λευκάρων Κύπρου, και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας Κύπρου (ΑΝΕΤΕΛ).
Στο περίπτερο του Έργου Ηandicraftour, ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες σχετικά με το έργο, καθώς και έκθεση με έργα Χιωτών καλλιτεχνών. Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη του χειροτεχνικού δυναμικού του νησιού, με έμφαση στην παράδοση.
Στο περίπτερο παρουσιάζονται έργα των: Αλέκα Γλύκα, Αγγελική Νικήτα, Καλλιόπη Κοσμά, Βασιλεία Βερβεράκη, Αγγελική Κόρμαλου, Ειρήνη Αποστολίδου, Αγγελική Μουζήθρα, Γιασεμή Μονιού, Δήμητρα Τηνιακούδη, Θεανώ Ξεντέ, Έρη Καρύδα, Δέσποινα Καλαγκιά, Μαρία Ψώρρα, Χρυσούλα Μιχοπούλου, Ειρήνη Σεζένια.
Οι ενδιαφερόμενοι χειροτέχνες μπορούν επίσης να εγγραφούν στο χειροτεχνικό μητρώο, το οποίο επίσης καταρτίζεται στο πλαίσιο του Έργου, και να προβληθούν μέσω της ιστοσελίδας www.handicraftour.eu.
Παράλληλα όλες τις μέρες της έκθεσης θα γίνονται παρουσιάσεις τεχνοτροπιών από καλλιτέχνες, μέσα από εργαστήρια που υλοποιούνται στο χώρο κοντά στο περίπτερο 34. Ήδη χθες, Τετάρτη 31 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια «Γλυπτική σε πηλό» από τη Γιασεμή Μονιού και «Κατασκευές με πηλό και γυψόγαζα» από την Αγγελική Μουζήθρα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εργαστηρίων για τις επόμενες ημέρες της 9ης Γιορτής Αγροτουρισμού:

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

08:00 μ.μ. Κηροπλαστική (Θεανώ Ξεντέ)









Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

08:00 μ.μ. Κολάζ με ανακυκλώσιμα υλικά (Αλεξάνδρα Γλύκα)

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

08:00 μ.μ. Ζωγραφική με χρώματα και παστέλ (Αγγελική Νικήτα)

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

08:00 μ.μ. Χειροποίητο κόσμημα (Ειρήνη Αποστολίδου)
09:00 μ.μ. Χειροποίητο κόσμημα με χάνδρες και σύρμα (Βασιλεία Βερβεράκη

Περισσότερες πληροφορίες για το Έργο και τις δράσεις του θα βρείτε εντός του περιπτέρου καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.handicraftour.eu.