Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν.Τ.ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ



Χίος, 19 Σεπτεμβρίου 2013


Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έδειξε μόνο το πραγματικό της πρόσωπο.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων εφόδου, που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές, εργάτες, όποιον είναι ή σκέφτεται διαφορετικά απ’ αυτούς, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμιά σχέση με τους εργαζόμενους, τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού λαϊκού κόσμου. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του απλού κόσμου για να τους ποτίσουν με το δηλητήριό τους μέσα από την επικαλούμενη φιλανθρωπία τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις  ευθύνες της, τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αφυπνιστούν και να κινητοποιηθούν άμεσα. Την Ελληνική Κοινωνία να αντιληφθεί πού την οδηγούν και οργανωμένα να απομονώσει τους φασίστες, τώρα ξέρει στην επόμενη δολοφονία θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
Εμείς,
καταδικάζουμε- εκφράζοντας τα αισθήματα των χιλιάδων μελών μας- το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα και τους δολοφόνους που δρουν και εξοπλίζονται στις γραμμές του για να σκοτώνουν τα παιδιά της εργατικής τάξης.
Συνειδητοποιούμε ότι δρουν μ’ ένα σκοπό: Να χτυπήσουν το Εργατικό λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατήσουν κάθε εργάτη και εργάτρια που αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι για την κατάσταση που ζει στη δουλειά και το σπίτι.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συσπειρωθεί στο συνδικάτο του για να αποτελεί τη δύναμη που θα εκδιώξει από κάθε χώρο δουλειάς, γιαπί, σχολείο, το φασιστικό φίδι που επωάζει το σύστημα.
«Το εργατικό λαϊκό κίνημα με την οργανωμένη δράση του
να τσακίσει το αβγό του φιδιού»