Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΕΣ


Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού αρχής γενομένης από την υγεία – πρόνοια, και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Αυτές τις λίγες προσλήψεις θα τις κάνουμε με κεντρικό έλεγχο και σχεδιασμό και θα είναι σε εξειδικευμένο προσωπικό που δεν μπορεί να βρεθεί από την κινητικότητα», είπε χαρακτηριστικάο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο σκάι. Έφερε δε ως παράδειγμα την πρόσληψη νοσηλευτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Αναφορικά με το δεύτερο κύμα κινητικότητας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «πρέπει να πάμε στην περίμετρο του δημοσίου, στους υπόλοιπους φορείς που δεν έχουν αξιολογηθεί», διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα κλείσουν μεγάλοι οργανισμοί στο Δημόσιο παρά μόνο θα εξορθολογιστεί η λειτουργία τους με τη μείωση και του προσωπικού τους.
Για τις αμυντικές βιομηχανίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει εξυγίανση και εξορθολογισμός  που «θα απαιτήσουν και απολύσεις». Αποκάλυψε δε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα για να προσμετρηθούν στις 15.000 που έχει συμφωνηθεί να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014.
Τα μεγάλα AEI της Αθήνας έχουν υπεράριθμο προσωπικό
Σχετικά με τη διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι υπάρχει «ουσιαστική ασυμμετρία μεταξύ των ΑΕΙ» αναφορικά με τον αριθμό των υπαλλήλων, τονίζοντας ότι τα μεγάλα ιδρύματα της Αθήνας έχουν υπεράριθμο προσωπικό που «μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο τους απέκτησαν». Μάλιστα, απαντώντας στα επιχειρήματα των πρυτάνεων για χαμηλή αναλογία διοικητικού προσωπικού – φοιτητών σε σύγκριση με  αμερικάνικα ή βρετανικά Πανεπιστήμια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να σας βρω κι εγώ άλλα στοιχεία σε σχέση με την αναλογία διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων και των φοιτητών διεθνώς.»
Ο  κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο που πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έμπαιναν στο Δημόσιο για άλλη θέση και κατέληγαν σε άλλες υπηρεσίες που δεν είναι αιχμής, φέρνοντας  ως παράδειγμα τους οδοκαθαριστές των δήμων που  «καταλήγουν να είναι διοικητικοί υπάλληλοι ώστε το δημόσιο να προσλαμβάνει συμβασιούχους που θα κάνουν τη δουλειά τους»
Τέλος για την κινητικότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχθηκε ότι  «δυστυχώς συγχέεται με τις απολύσεις» καθώς, όπως είπε, κάποιες από τις 15.000 απολύσεις  «θα προέλθουν από την κινητικότητα και κάποιες από άλλες διαδρομές».
Δεσμεύθηκε, πάντως, ότι «η όποια επόμενη κινητικότητα δεν θα συνδέεται σε καμία περίπτωση με απολύσεις», καθώς «τώρα πλέον δεν έχουμε μεγάλο Δημόσιο. Το 2014 θα πλησιάσουμε το μέσο όρο της Ε.Ε. σε δαπάνες και αριθμό υπαλλήλων.»

aftodioikisi.gr