Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ENAΡΞΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. 2013 - 2014



Παρά τη διοικητική και λειτουργική δυσχέρεια, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου κατανοώντας την απαίτηση των σπουδαστών των εργαστηρίων του, ανακοινώνει την έναρξη των Θεατρικών του Εργαστηρίων για τη σαιζόν 2013 - 2014. Η συνέχεια της πολιτιστικής δράσης και προσφοράς αποτελεί χρέος του Θεάτρου και όσων εργάζονται για αυτό. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί βάσει του εγκεκριμένου «Μονοετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος Δράσης 2013» του Θεάτρου. Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν απαιτούνται δίδακτρα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Τα βασικά μαθήματα που θα διδαχτούν είναι:
  • Η Ιστορία Θεάτρου
  • Ο Αυτοσχεδιασμός
  • Η Αγωγή Λόγου
  • Η Κινησιολογία
  • Η θεατρική και κινηματογραφική σκηνοθεσία και Υποκριτική


Οι ενδιαφερόμενοι θα διδάσκονται, ενώ θα πραγματοποιείται παράλληλη εφαρμογή πάνω σε θεατρικά κείμενα, όπου στο τέλος των κύκλων των μαθημάτων θα οργανώσουν και θα συμμετάσχουν σε παράσταση που θα δοθεί για το κοινό της Χίου.
Η διδασκαλία θα διαρκέσει έως το Μάη 2014. Οι συμμετέχοντες μέσα από πρακτικές ασκήσεις και ήρεμης μορφής κίνηση, με την "Εισαγωγή στην υποκριτική και στο θέατρο", με την "Εκφορά και Αγωγή Λόγου", θα αποκτήσουν εκείνα τα πρωταρχικά εφόδια για την από κοινού παρουσίαση του έργου τους, ενώ θα ασχοληθούν με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίσουν το χώρο του θεάτρου και ως "παραγωγοί", ή ως "φροντιστές σκηνής", "φωτιστές", "σκηνοθέτες", "ενδυματολόγοι", "σκηνογράφοι" κ.α.
Πρώτη συνάντηση: Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2013 στην Αίθουσα πρόβας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, στο 2ο όροφο της οδού Λάδης 1 στις 6 το απόγευμα.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Έως 8 Νοέμβρη 2013
Πληροφορίες - Τηλέφωνο: 22710 43556  (ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 09:00 ~ 16:00)

Γιάννης Ζαφείρης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου