Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο ηλεκτρονικό τύπο, αναφέρονται  σε σχέδιο προτάσεων που σας έχει κατατεθεί και αφορά την αναστολή λειτουργίας 22  αερολιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο της Χίου «Όμηρος».

Δυστυχώς, όπως προκύπτει, Γερμανοί σύμβουλοι του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής κυβέρνησης, εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα ή συμφέροντα γερμανικών αεροπορικών εταιρειών, όπως η Lufthansa. Αν τα δημοσιεύματα επαληθευτούν αναδεικνύουν πρωτίστως, την αφερεγγυότητα των προαναφερόμενων τεχνικών συμβούλων. 

Πέρα όμως των άλλων, η αποδοχή και μόνο εκ μέρους του υπουργείου σας για  συζήτηση κατάργησης 22 αεροδρομίων της χώρας, με επαναφορά του θέματος στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης για διαρθρωτικές αλλαγές, ξεπερνά κάθε όριο σχετικό με τη διοίκηση και εκσυγχρονισμό του κράτους  μας.
H τυχόν εμμονή των τεχνικών συμβούλων σας  σε τέτοια ζητήματα και ιδιαίτερα, και μόνο η σκέψη ή η ιδέα για την κατάργηση του αεροδρομίου Χίου θα μας βρει  απέναντι σε τέτοια μελλοντική εξέλιξη, όπως απέναντι σε εξωφρενικές λογικές θα βρεθεί ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία..

Υπενθυμίζω ότι για την κοινωνία της Χίου παραμένει ζητούμενη η αναβάθμιση και βελτίωση του Αεροδρομίου και θεωρώ εντελώς άκαιρη και άστοχη οποιαδήποτε συζήτηση για αναστολή της λειτουργίας του. Ταυτόχρονα παραμένει ζητούμενη, και για το σκοπό αυτό κινητοποιούνται οι τοπικοί φορείς, η μείωση των υπέρογκων τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.

Παρακαλώ για άμεση απάντησή σας, σχετικά με τη λειτουργία των αεροδρομίων της πατρίδας μας και ιδιαίτερα των αεροπορικών υποδομών στα ακριτικά νησιά μας.    




Με εκτίμηση 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ