Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Ειδική χρηματοδότηση έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταβολή των οφειλόμενων εκτός έδρας των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού στο νησί μας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στον βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο, ο οποίος έθεσε το πρόβλημα, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
«Σημειώνεται, επίσης, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξόφληση των ανωτέρω υποχρεώσεων αποτελεί η έκδοση σχετικής ΚΥΑ, η οποία να αφορά στο είδος και στο ποσοστό των δαπανών που πληρώνονται σε βάρος της παγίας προκαταβολής  του Ε.Φ. 43-690, σχέδιο της οποίας έχει προωθηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος και έχει ήδη αποσταλεί, με το υπ’ αρίθμ. 39370 από 22.08.2013 έγγραφο της ΥΔΕ προς την 24η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την υπογραφή του και από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ εκτιμάται ότι η Υπηρεσία μας θα αποστείλει, εντός διαστήματος δυο εβδομάδων, το σύνολο των αντίστοιχων δικαιολογητικών στην ΥΔΕ για εξόφληση», αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός.
Για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρδαμύλων, το δεύτερο θέμα που έθεσε ο βουλευτής, το Υπουργείο απαντά ότι με το Π.Δ. 109/2013 επιτεύχθηκε η παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, με δυνατότητα επαναπρόσληψης τα έτη 2014 και 2015, με σκοπό την επαρκέστερη στελέχωση των υπηρεσιών.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε ότι παρακολουθεί το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των οφειλόμενων στους πυροσβέστες, μέχρι και την οριστική εξόφληση των δικαιούχων.