Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε μέσω του δικηγόρου της η οικογένεια του δολοφονημένου ράπερ Παύλου Φύσσα για την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με αφορμή την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο συνήγορος διάβασε ανακοίνωση της οικογένειας όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «ο Φύσσας δεν τους ανήκει, δεν ήταν στον χώρο τους, πολύ περισσότερο που ήταν βαθιά αντιμνημονιακός».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως ο Π. Φύσσας είχε τη δική του ιδεολογία, διαπνεόταν από αριστερές ιδέες, αλλά δεν ήταν ενταγμένος σε κομματικούς σχηματισμούς, και γίνεται λόγος για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ «να καπηλευθεί και να ιδιοποιηθεί τη θυσία του Παύλου Φύσσα χωρίς να του ανήκει».
Η αμφιλεγόμενη αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στην οποίαΠαύλος Φύσσας εμφανίζεται μαζί με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Σωτήρη Πέτρουλα και τον Νίκο Τεμπονέρα, πυροδότησε πλήθος επικρίσεων και σχολίων στο διαδίκτυο.
Την αφίσα πλαισιώνει αναγεγραμμένο σε πλακάτ σύνθημα «Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός», και η εξής φράση του Ανδρέα Παπανδρέου: «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα».

ethnos.gr