Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PHILOXENIA 2013

Συμμετοχή του Δήμου Χίου στην Έκθεση PHILOXENIA 2013,
Θεσσαλονίκη, 21-24 Νοεμβρίου 2013

              Η Χίος θα συμμετάσχει στην 29η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2013  που θα διεξαχθεί στο  Διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης, Helexpo, από 21 έως και 24 Νοεμβρίου 2013. Ο Δήμος Χίου θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παράλληλα με τη συμμετοχή  τουριστικών επαγγελματιών  του Νησιού.
Η Philoxenia είναι η κορυφαία συνάντηση, των επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Έκθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό αποδεικνύεται από τις επαφές που έχουν οι εκθέτες για νέες πολυεπίπεδες συνεργασίες.
             Κατά τη Philoxenia 2013 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση από το Δήμο Χίου με θέμα: «Χίος, το νησί των τεσσάρων εποχών»  την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 18:30  στην αίθουσα Β του εκθεσιακού κέντρου. Στόχος είναι να  προβληθεί   κάθε πτυχή  της φιλοξενίας της Χίου,  δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, όπως μαστίχα Χίου, λικέρ και τοπικά  εδέσματα.
           Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής υπαλλήλων Δήμου Χίου που θα στελεχώσουν την αποστολή  διοργάνωσης ημερίδας, μεταφοράς έντυπου τουριστικού υλικού, καθώς και οι προμήθειες – κεράσματα θα καλυφθούν μέσω αναδόχου έργου «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Δήμων Χίου –Οινουσσών – Ψαρών» , στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Χίου – χωρίς επιβάρυνση  του προϋπολογισμού του, δεδομένης και της δύσκολης  οικονομικής


κατάστασης που διανύουμε. Το συγκεκριμένο έργο  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εκτελείται στο πλαίσιο Ε.Π. «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013» και ειδικότερα του Άξονα προτεραιότητας 8 : «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».