Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

Πειρατές επιτέθηκαν σε πετρελαιοφόρο, στα ανοιχτά της Νιγηρίας και απήγαγαν τον Ουκρανό καπετάνιο και έναν Έλληνα μηχανικό, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους του λιμενικού.
Το τάνκερ Mt Althea με 18μελες πλήρωμα και σημαία των νήσων Μάρσαλ, δέχθηκε επίθεση από 10 πειρατές. Η εταιρεία Medtankers Management, με έδρα τον Πειραιά, επιβεβαίωσε το συμβάν.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την απελευθέρωσή τους» δήλωσε στέλεχος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί τους για να ζητήσουν λύτρα και διευκρινίζοντας:
«Απήγαγαν τους δυο άντρες, αλλά δεν άγγιξαν το φορτίο, ούτε τραυμάτισαν κανένα».
Η επίθεση έγινε αργά την Δευτέρα, περίπου 35 ναυτικά μίλια στα ανοιχτά της Νιγηρίας, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι ένοπλοι διέφυγαν με τους δυο ομήρους μέσα σε ταχύπλοο, προσθέτει η πηγή.
Την υπόθεση ερευνά το ναυτικό της Νιγηρίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις στα ανοιχτά της αφρικανικής χώρας έχουν αυξηθεί κατά 1/3 φέτος, αφού η έλλειψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας στη δυτική ακτή της Αφρικής- σε αντίθεση με τις περιπτώσεις πλοίων που κινούνται στα ανοιχτά της Σομαλίας και γενικώς της ανατολικής ακτής- τα κάνει πιο εύκολους στόχους.