Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ Ν.Δ.


Περιφερειακές Εκλογές: Οι διεκδικήσεις και τα πρόσωπα της Ν.Δ.
Τα κομματικά επιτελεία σε ετοιμότητα, ενόψει των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2014, και το epoli.gr σας παρουσιάζει, σήμερα, τις πρώτες πληροφορίες στη "μάχη των Περιφερειών" από πλευράς Ν.Δ.

Αρχικός στόχος η διατήρηση των 5 κερδισμένων Περιφερειών, κατά τις Περιφερειακές Εκλογές του 2010, με τους κ.κ. Γιώργο Δακή, Αλέξανδρο Καχριμάνη, Κωνσταντίνο Αγοραστό, Σπυρίδωνα Σπύρου, Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων, αντίστοιχα, να φαντάζουν κυριολεκτικά ως τα ακλόνητα "φαβορί" και με τους ίδιους - σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr - να επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Οι 4 αυτές Περιφέρειες δύσκολα μπορούν να χαθούν για τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με τα "νούμερα", που έχει στη διάθεσή της η «Συγγρού». 

Στην 5η κερδισμένη Περιφέρεια... - αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας - παρά τις μεγάλες αντιρρήσεις πολλών στελεχών της Ν.Δ., για κάθοδο του νυν Περιφερειάρχη Κ.Μ., Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η τελική επιλογή της «Συγγρού», αφού καταφέρνει να διεισδύει - σύμφωνα με μετρήσεις - σε χώρους "δεξιότερους" της Δεξιάς.

Όμως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (όπως και αυτή της Αττικής) δεν θα είναι μία εύκολη περίπτωση και ζυμώσεις κυριολεκτικά θα γίνονται μέχρι και την τελευταία στιγμή. 

Ζυμώσεις, που θα έχουν τη μορφή "άτυπων" συνεργασιών, ώστε και κάποια "πνεύματα να κατευνάσουν" αλλά και ψήφοι να μη χαθούν... 

Κι ο λόγος για τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, το πρόσωπο, που «έδωσε» την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Ν.Δ., κατά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010, και σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, "περιμένει στο ακουστικό του" τηλεφώνημα από τη «Συγγρού»...

Οι στόχοι για τη Ν.Δ. - κατά σειρά μεγαλύτερων πιθανοτήτων - είναι αυτοί της, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου μόλις για 1.309 ψήφους διαφοράς, νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Αθανάσιος Γιακαλής, με τον τελευταίο "διεκδικητή" του 2010, Παύλο Βογιατζή και τη νυν γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, να διεκδικούν το "χρίσμα".

Ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφέρεια που "πλήγωσε" τη Ν.Δ. - αφού και "πατρίδα" του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. είναι και την κέρδισε "άσωτο τέκνο" της..., ο κ. Πέτρος Τατούλης. 

Με τη σχεδόν βέβαιη μη «κάθοδο» του κ. Δημήτρη Δράκου - διεκδικητή κατά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010, τ. Νομάρχη Μεσσηνίας & Προέδρου της τ. Ε.Ν.Α.Ε. - αν και έδωσε "σκληρή μάχη" κατά τον α' γύρο, η Ν.Δ. ψάχνει ένα ισχυρό "όνομα" για να "πάρει πίσω" την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον κ. Τατούλη. 

Ήδη, το όνομα του Δημάρχου Χαϊδαρίου, Δημήτρη Μαραβέλια, "παίζει" πολύ δυνατά, αφού και η καταγωγή του είναι από τη Λακωνία και Πρόεδρος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ υπήρξε.

Όμως, η υποψηφιότητα του ενός εκ των τριών "ισχυρών αυτοδιοικητικών αντρών" της Ν.Δ. - Δ. Καλογερόπουλος και Γ. Ζαφειρόπουλος οι άλλοι δύο - δεν έχει "κλειδώσει" αν και αυτή τη στιγμή φαντάζει ως ο επικρατέστερος.   

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μία Περιφέρεια, που ήδη ένα στέλεχος της Ν.Δ. έχει δηλώσει και επίσημα ανεξάρτητη υποψηφιότητα - όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το epoli.gr - ο πρώην Υφυπουργός Υγείας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος και ένα άλλο... ο κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, νυν Δήμαρχος Καρπενησίου - παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του - μπορούν να "πάρουν" την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τον υποψήφιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και νικητή των Εκλογών του 2010, Κλέαρχο Περγαντά, ο οποίος αναμένεται να "ανοίξει τα χαρτιά" του, μέσα στον Ιανουάριο .

Αφήσαμε τελευταία την Περιφέρεια Αττικής - "last but not least" κατά το αγγλικόν - όπου ο κ. Γιάννης Σγουρός, νυν Περιφερειάρχης Αττικής, είναι το πρόσωπο - "κλειδί", αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του epoli.grη πρώτη προσέγγιση της Ν.Δ. στο "πρόσωπο" του έγινε ήδη από το προπερασμένο καλοκαίρι (!), προσέγγιση κατά την οποία του προτάθηκε κοινή "στήριξη" με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Περιφέρεια Αττικής ή και «κάθοδό» του για τον Δήμο Αθηναίων (!), πρόταση που απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Το "σενάριο" της κοινής στήριξης, πλέον, ολοένα και απομακρύνεται - σχεδόν απίθανο πια - και η Ν.Δ. αναζητά ένα πρόσωπο ικανό να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. 

Τα ονόματα που έχουν ακουσθεί και έχουν γραφεί πολλά, με μία γυναίκα να... "παίζει" δυνατά τον τελευταίο καιρό - σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία του epoli.gr - υποψηφιότητα που προτείνεται ισχυρά από στενό συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στα ονόματα των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Νικόλαου Δένδια και άλλων πολλών.



epoli.gr