Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

META AΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΛΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, εισάγονται προς ψήφιση ρυθμίσεις τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής. Μεταξύ των ρυθμίσεων αυτών, και μετά από πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, θεσπίζεται η ίδρυση Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, -την οποία συνυπέγραψαν βουλευτές Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ.. Στην επιστολή αυτή οι συνυπογράφοντες Βουλευτές είχαν προτείνει την  ίδρυση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής. Είχε μάλιστα, ακολουθήσει σχετική δέσμευση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Η σύσταση επιτροπής για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης της χώρας μας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια εξαιρετικά σημαντική κατάκτηση για τον κοινοβουλευτισμό, αλλά, κυρίως, για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, ειδικά, στην περίοδο που διανύουμε, όπου αξίες και αρχές κλυδωνίζονται και αμφισβητούνται.», δήλωσε ο βουλευτής.