Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Την ανακοίνωση 24ωρης απεργίας στις 7 Φεβρουαρίου έκανε με συνέντευξη τύπου η ΟΛΜΕ, καθώς την ημέρα εκείνη εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης παράλληλα προγραμματίζει συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις για αυτή την Παρασκευή, για το ίδιο θέμα. Στην Αθήνα, η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Kλαυθμώνος στη 1 το μεσημέρι μαζί με τους υπαλλήλους των ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε ψήφισμά της, εξ άλλου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκπαιδευτικών, (ETUCE), «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα».

«Τα μνημόνια επηρεάζουν επίσης τον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης σε πρωτοφανές βαθμό. Αυτή η προσέγγιση υπονομεύει σοβαρά την ανάκαμψη από την κρίση και είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι υπονομεύει το μέλλον των ελληνικών γενεών» αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα.