Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ :ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ , ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σας ενημερώνει ότι από την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ξεκινάει μια καινούρια δράση η οποία απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.

Η συνεύρεση γονιών-παιδιών στην ίδια ομάδα θα δώσει την ευκαιρία στους γονείς να έχουν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους, και στα παιδιά να έχουν τους γονείς τους συνοδοιπόρους στα δημιουργικά τους ταξίδια.

Ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες συναισθηματικής ωρίμασης και ανάπτυξης του παιδιού είναι το παιχνίδι. Ενθαρρύνοντας οι γονείς  το αυθόρμητο παιχνίδι του παιδιού ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του, και  έτσι το παιδί αισθάνεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη προς  τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Σε αυτό το εργαστήρι στοχεύουμε στο να  ανακαλύψουν οι γονείς το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Γονείς και παιδιά θα ζωντανέψουν  ρόλους από παραμύθια, θα αυτοσχεδιάσουν με ήχους και μουσικά όργανα,  θα παίξουν με  χρώματα και υλικά και τελικά θα έχουν αποκομίσει την χαρά της συνεύρεσης και της συνδημιουργίας. Η διαδικασία θα είναι  άμεση,  ζωντανή και διασκεδαστική για όλους!

Η δικιά μας φιλοδοξία είναι να ενισχύσουμε την σχέση γονιού-παιδιού, να ενδυναμώσουμε τον καθένα στο ρόλο του και να προτείνουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης έτσι ώστε γονείς και παιδιά να αποκτήσουν ικανότητα να σχετίζονται  πιο αρμονικά.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς και παιδιά 3 ετών και άνω.

Θα γίνουν 7 συναντήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο.

Οι συναντήσεις θα γίνονται Κυριακές στις 11 π.μ – 12.30 μ.μ στον χώρο του ΚΠΕ.

Η κάθε συνάντηση θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε καθεμιά μια διαφορετική εμπειρία.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή  7 Φεβρουαρίου.

Συντονίστριες:
Ε. Βήλλου, μουσικοθεραπεύτρια
Σ.Κώττη, ειδική εκπαιδευτικός


Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2271020000, καθημερινά 9:00-21:00