Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκρουση επιβατηγού τουριστικού σκάφους σε ξέρα


proskrousi_skafous_se_xera_
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου για πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» Ν.Χ. 256, έξωθεν του λιμενοβραχίονα Ψαρών.
Συγκεκριμένα το «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» είχε αποπλεύσει από το λιμένα Χίου με προορισμό το λιμένα Ψαρών με δεκατρείς(13) επιβάτες, τέσσερα (04) άτομα πλήρωμα και ένα Ι.Χ.Ε όχημα, όταν λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Ψαρών προσέκρουσε σε ξέρα στην περιοχή «ΠΟΥΝΤΑ» έξωθεν του λιμενοβραχίονα.
Ο Πλοίαρχος με ιδία μέσα προσέγγισε εντός λιμένα και αφού προσέδεσε ασφαλώς αποβίβασε τους προαναφερθέντες επιβάτες και όχημα.
Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα στη δεξιά πλευρά του πλοίου και συγκεκριμένα στο χώρο πηδαλιουχίας μήκους 10 εκατοστών, που είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή εισροή υδάτων, η οποία αρχικά ελεγχόνταν με τη χρήση αντλιών του πλοίου, ενώ στη συνέχεια από πλήρωμα πραγματοποιήθηκε πρόχειρη στεγανοποίηση του ρήγματος.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός απορρύπανσης εφόσον απαιτηθεί.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, έγινε απαγόρευση απόπλου του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησής του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.

e-nautilia.gr