Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ  στη Τουριστική Έκθεση «VAKANTIEBEURS» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας, το διάστημα 14-19 Ιανουαρίου 2014. Η «VAKANTIEBEURS», είναι μία έκθεση κοινού, με πολύ μεγάλη προσέλευση που φέτος έφτασε τους 120.000 επισκέπτες.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ήταν πολύ μεγάλο καθώς υπήρχε αναζήτηση για λιγότερο τουριστικούς προορισμούς με δυνατότητες δραστηριοτήτων όπως το περπάτημα, το ποδήλατο βουνού, η παρατήρηση πουλιών κλπ. Μεγάλη επίσης ήταν και η αναγνωρισιμότητα των νησιών του Β. Αιγαίου, ενώ οι εντυπώσεις όσων είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν τα νησιά ήταν άριστες. Τα στοιχεία αυτά θα αποτυπωθούν και στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας μέσω διανομής ερωτηματολογίου στους επισκέπτες του stand, τα οποία και θα δημοσιοποιηθούν.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία κρατήσεων εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση των ποσοστών αφίξεων που θα κυμανθούν από 15% έως 30%.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Ολλανδίας, κ. Ε. Σκαρβέλη και συμφωνήθηκε η συνεργασία για τη διοργάνωση fam trips, καθώς επίσης και για τη διοργάνωση παρουσίασης σε δημοσιογράφους των νησιών του Β. Αιγαίου σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και τη Φλάνδρα.
Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με το Γραφείο Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ολλανδία, για τη διοργάνωση fam trips με σκοπό την προβολή των νησιών του Β. Αιγαίου ως τουριστικούς  προορισμούς,  καθώς και των προϊόντων  τους. Επαφές έγιναν και με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Β. Αιγαίου. Τα στοιχεία των επαφών αυτών θα αποσταλούν από τη Δ/νση Τουρισμού στους επαγγελματίες του Β. Αιγαίου προς αξιοποίησή τους.
Στην Έκθεση, ήταν στη διάθεση του κοινού, ο ελληνικός οδηγός De Griekse Gids, στα τεύχη του οποίου υπήρχαν πολυσέλιδα αφιερώματα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ συζητήθηκε με τον εκδότη, η περαιτέρω συνεργασία για παρουσίαση όλων των νησιών στο συγκεκριμένο έντυπο και ηλεκτρονικό οδηγό.
Στο stand της Περιφέρειας, πέρα από την προσφορά τοπικών προϊόντων και του έντυπου πληροφοριακού υλικού, διενεργήθηκε διαγωνισμός-κλήρωση για δωρεάν διαμονή στα νησιά του BA Αιγαίου. Τα πακέτα δωρεάν διαμονής ήταν ευγενείς χορηγίες των επιχειρήσεων: SUNRISE RESORT HOTEL και  LESVION HOTEL από τη Λέσβο, VOLISSOS HOLIDAY HOMES BOUTIQUE HOTEL,  ΚΥΒΕΛΗ, AEGEAN DREAM GOLDEN SUN από τη Χίο, ARIA BOUTIQUE HOTEL και SAMOS BAY BEACH HOTEL, από τη Σάμο.


Η συμμετοχή της ΠΒΑ στην εν λόγω έκθεση πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις» του 2ου υποέργου «Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».