Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΣ :ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ , ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ εΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



Πρόθυμοι  όπως πάντα,  η  Δημοτική Αρχή Χίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος στο να προωθήσουν ό,τι  πιο αντιδραστικό  και αντιλαϊκό εφαρμόζεται στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, δείχνοντας ότι ο φιλολαϊκός  φερετζές που από καιρού εις  καιρόν  φορούν, είναι μόνο για να υφαρπάζουν ψήφους και να ξεγελούν το λαό.
Συστήνουν και πάλι  «κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση»,  αυτή τη φορά με φόντο τις δημοτικές εκλογές, αφού ο ένας συμβαλλόμενος φέρεται ως ιδιοκτήτης του «Chios  Press” , οπότε καλύπτεται το επικοινωνιακό του πράγματος, αλλά από την άλλη στήνεται και παιχνίδι με τα αδέσποτα ζώα που φωτογραφικά με βάση τη σύμβαση θα περιθάλπονται εθελοντικά (;) από ποιον ρωτάμε;
Μήπως από πρόσωπο συγγενικό του ενός συμβαλλομένου που διατηρεί κτηνιατρείο και που μέχρι τώρα είχε τη μερίδα του λέοντος σε αυτές τις υπηρεσίες με απευθείας αναθέσεις από την οικονομική επιτροπή και εισηγητή τους κ. Στεφάνου και Δήμαρχο;
Με θράσος η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη φέρνει προς ψήφιση μια σύμβαση στην οποία ο Δήμος θα βάλει 80000 ευρώ και ο ιδιώτης 114, 61 ευρώ!!!
Με αδιαφανείς και  επιχειρηματικές διαδικασίες θα προσληφθεί «ανακυκλώσιμο» προσωπικό για υπηρεσίες που μπορεί ο Δήμος ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να διεκπεραιώνει, αλλά δεν θα μπορεί ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή με την ίδια ευκολία να παίζει τα γνωστά «εργατοπατερικά»  παιχνίδια της.
Μια απλή ματιά να ρίξει κανείς στην προγραμματική σύμβαση, στη γενικολογία της, στις εκθέσεις ιδεών και στη μονοτονία των επαναλήψεων περί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, είναι αρκετή για να καταλάβει το τι στήνεται στην πλάτη του λαού της Χίου με αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί ότι και στη ΔΕΥΑΧ στήνεται τέτοιο μαγαζί που θα συμπαρασύρει εργαζόμενους  στην επιχείρηση μέχρι τώρα στην ανασφάλεια και στη συμμετοχή σε μια επιχείρηση, που ανά πάσα ώρα θα εμπορεύεται εργαζόμενους και τίποτε άλλο.
Ως πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των κατευθύνσεων της ΕΕ, αντί να παλέψουν για μόνιμο προσωπικό, αντί να διεκδικήσουν χρήματα που τους ανήκουν προτίμησαν τη γνωστή συνταγή που ακολουθεί και η ΚΕΔΕ και οι υποταγμένοι στο κεφάλαιο δήμαρχοι, να παίζουν με τον πόνο και την ανέχεια των ανέργων ή μερικά απασχολούμενων στις διάφορες δομές και να τους πετάνε το μπαλάκι για την κατάντια που η συγκυβέρνηση   και οι ίδιοι τους έχουν οδηγήσει.
Αυτές οι κοινωνικές επιχειρήσεις είναι όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων δίχως δικαιώματα, για ανακύκλωση της ανεργίας και αναδιανομή της φτώχειας. Διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες, απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του σε μια σειρά αρμοδιότητες, οδηγούν στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, ξεκοκαλίζουν το με αίμα μαζεμένο δημόσιο χρήμα.
Στις ΚΟΙΝΣΕΠ ωθούνται να συμμετέχουν ως «μέτοχοι» - είλωτες οι χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι, πρώην συμβασιούχοι των δήμων μα και άλλοι, προκειμένου δημοτικές αρχές, όπως της Χίου, που αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο να συνεχίσουν με λιγότερα χρήματα την παροχή μιας σειράς υποβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, από αυτές που έχει τεράστια ανάγκη η λαϊκή οικογένεια, π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα, φροντίδα ηλικιωμένων, περιβάλλον, πολιτισμό κ.ά.
Καταγγέλλουμε λοιπόν για πολλοστή φορά τη δημοτική αρχή, τα φτηνά προεκλογικά της παιχνίδια και καλούμε το λαό της Χίου μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ανατρέψει αυτή την πολιτική, να μαυρίσει τους εκπροσώπους του μαυρογιαλουρισμού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  στο δήμο, στην περιφέρεια στις ευρωεκλογές, να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου