Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Επαναφέρει στη Βουλή το θέμα του " Ξενία " , ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Ερώτηση
προς
τον Υπουργό Οικονομικών
και την Υπουργό Τουρισμού

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου εντάσσεται και η αξιοποίηση των πρώην ξενοδοχείων «Ξενία». Το «Ξενία» της Χίου συμπεριλαμβάνεται στα προς αξιοποίηση ξενοδοχεία, χωρίς, μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση για την όποια εξέλιξη που να αφορά την αξιοποίησή του. Να σημειωθεί ότι το κτίριο είναι ξεκλείδωτο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους!
Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχε πραγματοποιηθεί επικοινωνία με  τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., για το τι μέλει γενέσθαι με το πρώην ξενοδοχείο «Ξενία» στη Χίο, το οποίο ανήκει στην συγκεκριμένη εταιρία του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ενημέρωση που έγινε ήταν ότι εντός του μήνα (Ιουνίου) θα προχωρούσαν οι διαδικασίες με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου, με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. να έχει τον κύριο ρόλο στις παραπάνω διαδικασίες.
Έκτοτε και παρά το γεγονός ότι, είχε τονιστεί ότι το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία», που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Χίου, απαξιώνεται με ραγδαίους ρυθμούς ως ακίνητο και επομένως, οι σχεδιαζόμενες διαδικασίες πρέπει να κινηθούν άμεσα, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.
Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί
  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Ξενία» στη Χίο;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, για να αντιμετωπίσετε τη φθορά και την  κατάρρευση του κτιρίου;
21 Ιανουαρίου 2014
Ο ερωτών βουλευτής


Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος