Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Συνάντηση της αντιπροέδρου της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης κ. Αμαλίας Μπουρνιά με το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου, την Τρίτη 07-01-2014. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Χίου Κωνσταντίνος Μούνδρος, καθώς και η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δ. Χίου Ρένα Δαμίγου.
     Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πραγματοποίηση Συνεδρίου στη Νέα Υόρκη στις 3-6 Ιουλίου 2014, όπου θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς. Το Συνέδριο οργανώνεται από τη Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Παγχιακή Ένωση Νέας Υόρκης «Κοραής» και μέρος του θα αφορά θέματα τουρισμού και προώθηση πολιτισμικών ανταλλαγών. Στόχος είναι η Χίος να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για τους ομογενείς που την έχουν επισκεφθεί ήδη, αλλά και για τους νεώτερους που δεν την έχουν γνωρίσει ακόμη. 
     Ο Δήμαρχος ανέφερε ως δεδομένη τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Χίου προς την κατεύθυνση αυτή, με την προώθηση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, ενώ ερευνώνται και άλλες ενέργειες που θα αποδώσουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Η συνεργασία των δύο μεγάλων Συλλόγων ομογενών της Νέας Υόρκης με τους δημοσιογράφους και τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής τους θα συνδράμει επίσης στην προβολή του νησιού μας και στην καθιέρωσή του ως τουριστικού προορισμού, ανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές στον τομέα του Τουρισμού.