Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τα σχολεία & Νηπιαγωγεία του νησιού παγώνουν από την έλλειψη πετρελαίου


Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμ. Κοραής» διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης που κλείνει τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων στα σχολεία και νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους. Αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να οδηγούν τις σχολικές μονάδες στην αγκαλιά των χορηγών.
Οι πενιχρές επιχορηγήσεις στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία του νησιού έχουν οδηγήσει στο να υπάρχουν άδεια ντεπόζιτα και στην καλύτερη περίπτωση να λειτουργούν τη θέρμανση για ελάχιστη ώρα κάθε μέρα. Τα 30.000 ευρώ που δόθηκαν πρόσφατα  είναι ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των σχολείων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει επίσης τον εμπαιγμό που επιχειρείται απέναντι στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το   Δήμο Χίου, ο οποίος με πρόσχημα την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου , που όπως ισχυρίζεται δεν εγκρίνει κονδύλια για πετρέλαιο, αθέτησε την υπόσχεσή του για επιχορήγηση των σχολείων με 45000 ευρώ από τα 100 που έλεγε ο κ. Νύκτας. Έτσι εμπαίζονται όλοι οι φορείς της Εκπαίδευσης και από την κυβέρνηση και από το Δήμο.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς του νησιού σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων να αναπτύξουν κοινούς αγώνες διεκδίκησης άμεσης χρηματοδότησης των σχολείων & νηπιαγωγείων για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα τους με πετρέλαιο, τόσο προς την κυβέρνηση , όσο και προς το Δήμο που παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
ΥΓ: Με την τρίτη παράγραφο όπου γίνεται καταγγελία διαφώνησαν τα μέλη του ΔΣ Καμπούρης Στέλιος και Γκιούλης Αντώνης «αφού η απόφαση του Δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου προκειμένου να καλυφθούν ο ανάγκες σε πετρέλαιο, αλλά αρνήθηκε η επιτροπή την έγκριση του εντάλματος επειδή υπάρχει γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου που αποτελεί νομολογία. Ως εκ τούτου κανένας εμπαιγμός και προσχηματική αθέτηση εκ μέρους του Δήμου Χίου υφίσταται»
Η παράγραφος τρία ψηφίστηκε με 4 υπέρ (Αμπαζής, Μαυρέλος, Σκούφαλος, Τσίγκος) και 2 κατά (Καμπούρης, Γκιούλης)
Χίος, 11/2/2014

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γραμματέας


Αμπαζής Γιώργος                                                                   Τσίγκος Στέφανος