Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΗΡΘΑΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

Έκτροπα σημειώθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης των Ιατρών της ΝΔ, στα κεντρικά της Λεωφόρου Συγγρού, αφού ήρθαν στα χέρια η Βαρβάρα Ανεμοδουρά, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο.
Η Ειδική Κομματική Οργάνωση των Ιατρών της ΝΔ συνεδρίασε έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα Στάθη Τσούκαλου προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο Άδωνι για το ΠΕΔΥ και κατέληξε με τους γιατρούς να να υποβάλλουν αλληλομηνύσεις.
Όπως αναφέρει το iatropedia.gr , όλα ξεκίνησαν όταν η κ.Ανεμουδουρά εγκάλεσε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο ότι δεν έδωσε τον αγώνα που όφειλε να δώσει ώστε να προασπίσει τα αιτήματα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που τώρα βρίσκονται μπροστά στην απόλυση..
Ο κ.Βλασταράκος απέρριψε τις κατηγορίες και ανταπάντησε ότι η κ.Ανεμοδουρά δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το iatropedia.gr οι κατηγορίες Βλασταράκου προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στην κ. Ανεμοδουρά η οποία βγήκε εκτός εαυτού. Το αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν στα χέρια και η κ.Ανεμοδουρά να πέσει πάνω σε τοίχο και να χάσει τις αισθήσεις της.
Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παρευρισκομένων, η κ.Ανεμοδουρά μπερδεύτηκε στα καλώδια που υπήρχαν στο χώρο με αποτέλεσμα να πέσει. Μετά το περιστατικό εκλήθη ασθενοφόρο και η κ. Ανεμοδουρά μεταφέρθηκε στο Τζάνειο
Η απάντηση ΒλασταράκουΟ Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, απάντησε γραπτώς στα όσα του καταλογίζονται.
Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ μιλά για φημολογίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με ατύχημα και συμπληρώνει: «Ευχόμενος περαστικά στην κα Ανεμοδουρά, ήθελα να διευκρινίσω πως το περιστατικό το οποίο αναφέρεται ως ατύχημα προέρχεται από διάφορες λεκτικές επιθέσεις τις οποίες πρώτη η κα Ανεμοδουρά εξαπέλυσε εναντίον παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Έχω μιλήσει με τους θεράποντες ιατρούς της οι οποίοι με διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες εξετάσεις που διενεργήθηκαν ήταν φυσιολογικές”.
Καταλήγοντας ο κ.Βλάσταράκος συνιστά «ψυχραιμία προς όλους» τονίζοντας πως «δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού μας μέσω επικοινωνιακών τακτικών, ειδικά τη σημερινή ημέρα που το αρραγές μέτωπο των ιατρών όλης της χώρας βρίσκεται στους δρόμους για να δώσει τη μάχη ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ)».
πηγή: iatropedia.gr
ethnos.gr