Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πώς ο Καμμένος «καίει» και τον ΣΥΡΙΖΑ


Το εσπευσμένο σημερινό ταξίδι δύο πρωτοκλασάτων στελεχών της Κουμουνδούρου στην Κοζάνη που ακολούθησε η αποκάλυψη ότι ο (προταθείς από τους ΑΝΕΛ) «καναλάρχης» στη Δυτική Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης φλέρταρε με τη Χρυσή Αυγή και τον αντισημιτισμό, καταδεικνύει το μέγεθος της ταραχής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖA, που σκέφτεται ακόμη και την απόσυρση της υποψηφιότητά του. 
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης που φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την επιλογή (υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι τα δύο αυτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που τον είχαν βολιδοσκοπήσει προκειμένου να είναι υποψήφιος στη Δυτική Μακεδονία), ταξίδευσαν στην περιοχή προκειμένου να βρεθούν σε συνεδρίαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να σβήσουν τις (τοπικές) φωτιές που άναψε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, του οποίου ο Θόδωρος Καρυπίδης εκτός από θαυμαστής είναι και (πολιτικός) φίλος.
Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στην εξ αναβολής (ήταν να πραγματοποιηθεί χθες) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα επιχειρήσει να σβήσει τις φωτιές που άναψε ο κ. Καμμένος στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και να πείσει τον Π. Λαφαζάνη και την παρέα του να μην επιμείνουν στο «πάγωμα» των υποψηφιοτήτων του Οδυσσέα Βουδούρη και του Θόδωρου Καρυπίδη.
Ανοίγματα και λόγω έλλειψης επιλογών
Όπως λένε γνώστες  των τεκταινόμενων στην Κουμουνδούρου, ελλείψει  πολλών επιλογών λόγω και της άρνησης των βουλευτών να εκτεθούν,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα του κόμματος με τις επιλογές τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επιχείρησανμε άγαρμπο τρόπο και χωρίς σχεδιασμό να προχωρήσουν σε άνοιγμα, κυρίως, στους ΑΝΕΛ και κατά δεύτερον σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Παράλληλα, με τη μη επιλογή Πανούση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου «έκλεισαν» προς το παρόν την πόρτα στη ΔΗΜΑΡ μπροστά στο φόβο των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων.
Τελικά, όμως η ανάφλεξη δεν ήρθε λόγω Κουβέλη αλλά λόγω Καμμένου, ο οποίος αφού πρώτα «έκαψε» το κόμμα του, τώρα βάζει φωτιά στα… τόπια της Κουμουνδούρου.

aftodioikisi.gr