Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

EKΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΩΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗ , ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 ο βουλευτής Χίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κώστας Τριαντάφυλλος εξελέγη Εισηγητής για την έκθεση με θέμα: «Η φύση της ιδιότητας του Μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης - The nature of themandate of members of Parliamentary Assembly».
Πρόκειται για μια εξαιρετικά επίκαιρη Έκθεση,  γιατί αφορά ζητήματα που έχουν ανακύψει σε διάφορες χώρες, σχετικά με την ελευθερία των βουλευτών στην έκφραση και τη γενικότερη πολιτική τους δράση, αλλά και την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας, σε μια Ευρώπη που καλείται να αναμετρηθεί με την πρόκληση της ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων, όχι μόνο με ειδικούς επιστήμονες, αλλά και με τις Εθνικές Αντιπροσωπείες,  προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο της φύσης της ιδιότητας του μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο περιβάλλον της οικονομικοκοινωνικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη και σε μια εποχή όπου η συναίνεση, η συνεργασία και η ανεκτικότητα αποτελούν προϋποθέσεις για τη θωράκιση της δημοκρατίας.