Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ , ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΓΟΡΗΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΝΑ : "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος τοποθετήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων,ως Eιδικός Αγορητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου: «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο βουλευτής έκανε αναφορά στη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού, στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας, χάρη στα γεωφυσικά πλεονεκτήματα που συνδέονται με την πολυνησία και την μεγάλη  ακτογραμμή της Ελλάδας.
Συνέχισε,  τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης των μορφών τουρισμού που συνδέονται με τη θάλασσα, την περιστολή της γραφειοκρατίας και την παροχή κινήτρων, -θέματα που έχουν αναδειχθεί και μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου-, ώστε να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να έχουμε ανταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Συμφώνησε ότι, πρέπει να εναρμονισθεί η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, όμως, με σαφήνεια για το τι πρέπει να ισχύει για κάθε κατηγορία σκαφών και τον τρόπο ναυλώσεων, ενώ επισήμανε την σπουδαιότητα του ηλεκτρονικού μητρώου σκαφών, που επιτέλους καθιερώνεται στη χώρα μας.
Υπογράμμισε, την ανάγκη διασφάλισης και προστασίας των εσόδων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, δηλαδή, του ίδιου του Έλληνα ναυτικού, ο οποίος έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις συγκριτικά με άλλες κατηγορίες συνταξιούχων. Στην ίδια κατεύθυνση, επέμεινε στην αναγκαιότητα ο ναυτικός να ασφαλίζεται μόνο στο Ν.Α.Τ. και στην προάσπιση από τις αρμόδιες αρχές της ναυτεργατικής νομοθεσίας.
Αναφέρθηκε εκτενώς, σε θέματα του νομοσχεδίου που αφορούν την υπεραλίευση, το πλαίσιο για τις πλωτές εξέδρες, την ενοικίαση παραλιών και τους τρόπους ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με τη θάλασσα, ως μια διέξοδο για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Ο βουλευτής πρότεινε επίσης, να θεσμοθετηθεί ο Συνήγορος του Λιμενικού, ως ένα μέσο θεσμικής προστασίας του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, που  «αντιμετωπίζει καθημερινά ζητήματα, που δεν μπορούν να αποφευχθούν με ακροδεξιές ρητορικές και ακροδεξιές νομοτεχνικές βελτιώσεις».
Επιπλέον, έθεσε το θέμα των εκτός έδρας και των πλευσίμων των λιμενικών, αλλά και του αιτήματος για φαρμακείο, όπως επετεύχθη και για την Αστυνομία.

Κλείνοντας, επεσήμανε ως αυτονόητη και προφανή τη διαφωνία του με οποιαδήποτε ρύθμιση αντιβαίνει στην έννοια του «αδιάβλητου, αντικειμενικού, αξιοκρατικού συστήματος εισαγωγής και μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα».