Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Διαβούλευση ΠΑΣΟΚ με φορείς της Ναυτιλίας για τα Τουριστικά Πλοία


Ειδική σύσκεψη-διαβούλευση σχετικά με το Νομοσχέδιο για τα Τουριστικά Πλοία, που έχει κατατεθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στη Βουλή.
Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τη Ναυτιλία, σε συνεργασία με την Γραμματέα του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, Έφη Χαλάτση.
Συμμετείχαν πάνω από 20 φορείς, σύλλογοι, σύνδεσμοι, Ενώσεις, Ομοσπονδίες και Επιμελητήρια που εκπροσωπούν τους χώρους της Ναυτιλίας, της ναυτικής εργασίας, κοινωνικών ιδρυμάτων του ναυτικού επαγγέλματος, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,  Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πλοιάρχων και Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Προσωπικού και Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, των Ναυτικών Πρακτόρων, Ημερόπλοιων Σκαφών, Τουριστικών Πλοίων,  Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών, Πλοηγών και Πλοηγικής Υπηρεσίας κ.ά.
Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του Νομοσχεδίου για τα Τουριστικά Πλοία, οι οποίες θα αξιοποιηθούν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καθώς και στην Ολομέλεια του Σώματος.
Επίσης ο Κώστας Τριαντάφυλλος και η Έφη Χαλάτση, επικοινώνησαν και με φορείς που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν στην σύσκεψη, ενώ πραγματοποίησαν σύσκεψη και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλη Σακέλλη.
Τέλος επισκέφθηκαν τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο), Γιάννη Χαλά, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου αντάλλαξαν απόψεις για το νομοσχέδιο και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και άνεργοι ναυτικοί.