Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

TO EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου και του Σωματείου Οικοδόμων Χίου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από εργατικό δυστύχημα.

Το πρωί της Παρασκευής14 Μαρτίου ο 44χρονος συνάδελφος έπεσε από την σκαλωσιά από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας κατά τη διάρκεια εργασιών. Έπειτα από  μάχη  υπέκυψε τελικά  στα βαριά τραύματά του, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου
είχε μεταφερθεί προηγουμένως.

Άλλος ένας εργάτης που όπως όλοι εμείς, όπως κάθε μέρα, πήγε στη δουλειά του για να βγάλει το ψωμί του. Και όμως δε γύρισε σπίτι του. Ένας συνάδελφός μας, πάνω στον αγώνα του μεροκάματου έχασε τη ζωή του.

Ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων ύστερα από την πληροφόρηση του τραγικού συμβάντος βρέθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο άτυχος συνάδελφος πριν καταλήξει τελικά, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον ίδιο και στην οικογένειά του. Το Εργατικό Κέντρο Χίου και το  σωματείο οικοδόμων θα επιμείνουν μέχρι να γνωστοποιηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια του δυστυχήματος, και να αναλάβει ο κάθε υπεύθυνος την ευθύνη που του αναλογεί.


 Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι  ότι  τα μέτρα πρόληψης για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι υποχρεωτικό να τηρούνται.

Απαιτούμε να γίνονται οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι από την πολιτεία με συνέπεια και όχι παροδικά κι όπου διαπιστώνονται παραλείψεις να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις ώστε να μη θρηνήσουμε κανένα νεκρό από εργατικό ατύχημα.
Υπάρχει ανάγκη, λοιπόν, να διευκρινιστεί άμεσα, αν είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας του προβλέπονται.