Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

 
*Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στο ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου.
 
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Πρόκειται για 13 από τα 24 μονόπρακτα που έγραψε ο Μπρέχτ την περίοδο 1935-1939 θέλοντας να παρουσιάσει την παρακμή και τον εκφασισμό της Χιτλερικής Γερμανίας. Ποιήματα του Μπρέχτ απαγγέλλονται κατά τη διάρκεια της παράστασης με στόχο να σχολιάσουν ή να ενδυναμώσουν τις σκηνές που προηγούνται ή έπονται. Η δράση τοποθετείται σκηνικά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, κάνοντας άμεση αναφορά στα αποτελέσματα της θηριωδίας του Ναζισμού.

Σκηνοθεσία-Διδασκαλία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παυλιδάκης, Μουσική σύνθεση: Παντελής Καβύρης, Φωτισμοί: Ανδρέας Απέσσος (Studio Focus),
Παίζουν: Μαρία Ζαννίκου, Αντώνης Λεβιτικός, Γιώργος Παυλιδάκης, Ελένη Πολύζου, Μανώλης Σιδεράτος, Μανώλης Στάθης. Συμμετέχει η μαθήτρια του Ά έτους του Θεατρικού Εργαστηρίου Μαρκέλλα Καραπιπέρη.
Παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Χίου, στην οδό Μαρτύρων 2, από Τετάρτη 9 έως Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στις 20:30.
*Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη με προαιρετική την προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων, στo πλαίσιo του επιτυχημένου θεσμού του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου». Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στη «ΛΑΘΡΑ»(Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Χίου) και τα τρόφιμα στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του νησιού μας.


Η πειραματική σκηνή του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου με το αφιέρωμα στο Μπέρτολτ Μπρέχτ εγκαινιάζει τη σύσταση και λειτουργία της για πρώτη φορά. Στη σκηνή αυτή δοκιμάζονται κυρίως οι απόφοιτοι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων τριετούς φοιτήσεως του Δη.Πε.Θε., αλλά παράλληλα συνεργάζονται με αυτήν καλλιτέχνες (ντόπιοι και μη), ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ως ερμηνευτές, σκηνοθέτες, συγγραφείς, σκηνογράφοι/ενδυματολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί κ.α. Τις εκδηλώσεις/παραγωγές της πειραματικής σκηνής μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ελεύθερα, προσφέροντας (εθελοντικά αντί εισιτηρίου) τρόφιμα & φάρμακα.