Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή στην πολιτική που σκοτώνει


Μια άνεργη και ανασφάλιστη, μητέρα δύο παιδιών άφησε την τελευταία της πνοή στο Βοστάνειο, γιατί όπως είπαν οι γιατροί διέκοψε τη θεραπεία της. Δεν είχε χρήματα για να αγοράσει τα φάρμακα της. Πλήρωσε με τη ζωή της το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς περίθαλψη τους άνεργους συνανθρώπους μας, που δεν θεωρεί επείγον περιστατικό τον καρκίνο. Και αυτά  τα κάνει την ώρα που οι κρυφές επαφές της με τη φασιστική Χρυσή Αυγή αποκαλύπτουν το αποκρουστικό της πρόσωπο.
Άνοιξαν οι πολιτικοί απατεώνες  της συγκυβέρνησης τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ χωρίς γιατρούς, καθαρά για προεκλογικούς λόγους. Παίζουν με τον πόνο και την υπομονή των ασφαλισμένων. Νομίζουν πως μπορούν να τους ξεγελάσουν προσπαθώντας να τα λειτουργήσουν με ελάχιστους γιατρούς,  που μετακίνησαν από τα Κέντρα Υγείας και το Βοστάνειο. Όταν είναι γνωστές οι τραγικές ελλείψεις γιατρών και προσωπικού. Έβγαλαν σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των Νοσοκομείων, την ώρα που δεν έχουν οδηγούς για να καλύψουν τις βάρδιες των ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας και να εξυπηρετήσουν τα εξιτήρια του Βοστανείου.
Είναι καθαρό πως η υγεία και η ζωή μας γίνεται θυσία για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών και της τρόικας. Δεν μπορεί να ελπίζει ο λαός μας σε καμιά ανακούφιση, σε καμιά καλυτέρευση στην κατάσταση διάλυσης που υπάρχει σήμερα στο δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους. Και αυτό δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις εκλογές. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός του εργαζόμενου λαού για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια χωρίς μνημόνια, ευρώ, και χρέος, έξω από την ΕΕ και το χρεοκοπημένο καπιταλισμό.

 Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά