Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:            82100
                     Πληροφορίες:             2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης      6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com
                     Ιστοσελίδα:syllogos-pe-chiou.blogspot.com
Χίος, 1/04/2014
Α.Π.: 519
Προς: Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Μέλη Συλλόγου, Τοπικά ΜΜΕ

Description: Περιγραφή: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 146
Θέμα: Απεργία της ΔΟΕ για την ακύρωση και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης και βήματα αντίστασης στην επιχειρούμενη εφαρμογή της 3ης  εγκυκλίου της 24/3/2014 του ΥΠΑΙΘ.
Συναδέλφισες /συνάδελφοι,
Το σωματείο σας καλεί να απαντήσουμε συλλογικά, μαζικά και αγωνιστικά και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Κανένας μόνος του. Όλοι μέσα από το Σωματείο.
Συγκεκριμένα: την Πέμπτη 3 Απρίλη στις 12:30 δίνει το ΔΣ συνέντευξη τύπου στα τοπικά μμε στο Σύλλογο Χίου Διδασκάλου.
Παίρνουμε μέρος στις πανελλαδικές απεργίες της ΔΟΕ - Παρασκευή 4 Απρίλη 2014 και πραγματοποιούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Σωματείου στις 10:30πμ την ίδια ημέρα και Τετάρτη 9 Απρίλη 2014.
Βήματα αντίστασης στην εγκύκλιο:
1.     Οι σύλλογοι διδασκόντων που δεν έχουν συνεδριάσει για να πάρουν θέση για το πρακτικό που έστειλε το Σωματείο να συνεδριάσουν και υπογράψουν μαζικά τη μη-εθελοντική συμμετοχή τους στις ομάδες.
2.     Στους Συλλόγους διδασκόντων που συγκαλούνται από τους διευθυντές ή τις διευθύντριες των σχολείων ή νηπιαγωγείων την Τετάρτη 2/4 και Πέμπτη 3/4 για να oρίσουν ομάδες εργασίας, δεν συμμετέχουμε. Δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στη στάση εργασίας που έχει αποφασίσει η ΔΟΕ και έχει ήδη επικυρώσει το ΔΣ του Σωματείου μας για να είμαστε καλυμμένοι.
3.     Σε περίπτωση που ο Διευθυντής του Σχολείου ή Νηπιαγωγείου ορίσει εκπαιδευτικό σε ομάδα εργασίας, τότε ο εκπαιδευτικός καταθέτει στα πρακτικά την παρακάτω δήλωση:
«Ως εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας ............................................. δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στις ομάδες εργασίας που συστήνει ο/η διευθυντής/διευθύντρια γιατί αντίκειται στην απόφαση του Συλλόγου διδασκοντων (όπου υπάρχει) και στη σχετική νομολογία, τις αποφάσεις του Σωματείου μου και της ΔΟΕ. Δηλώνω δε ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου στο μέλλον».
4.     Στα ολιγοθέσια σχολεία και νηπιαγωγεία υπάρχουν οι γνωστές εξαιρέσεις  με βάση την εγκύκλιο 10/12/2013.
5.     Να γνωρίσουν στην ανωτέρω αρχή ότι λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας αντικειμενικά δεν υπάρχει εργασιακός χρόνος για να γίνει σύλλογος διδασκόντων. Πχ ωράριο λειτουργίας κλασσικού και ολοήμερου νηπιαγωγείου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να συνέλθουν εκτός εργασιακού ωραρίου.
6.     Ειδικά στα σχολεία ΕΑΕΠ, συν τοις άλλοις δεν υπάρχει και αντικειμενικά χρόνος για να λειτουργήσουν ομάδες εργασίας.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                  Τσίγκος Στέφανος