Κυριακή 13 Απριλίου 2014

NEO ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ NAVLOS ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ




Η Navios Maritime Acquisition προσέθεσε άλλο ένα VLCC στο στόλο της δείχνοντας ότι διατηρεί τον ρόλο του αγοραστή, παρά την άνοδο των τιμών στην αγορά.
Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Navios ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα χωρητικότητας 298,300 dwt και κατασκευασμένο το 2003 τάνκερ στην τιμή των 43,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Αγγελική Φράγκου, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, έκανε την εξής δήλωση: “Σήμερα, ο στόλος μας από 11 VLCCs μετατρέπει τη Navios Acquisition σε μια από τις γενικά κορυφαίες ιδιοκτήτριες VLCCs”.
Η Navios Acquisition, η οποία δεν προσδιορίζει την τελευταία της προσθήκη, αυτή τη στιγμή ελέγχει στις θάλασσες ένα στόλο από 44 πλοία, 11 VLCC μεταφοράς αργού, 29 τάνκερ μεταφοράς εμπορευμάτων και τέσσερα χημικών προϊόντων.
Η Clarksons εκτιμά ότι ένα 10χρονο VLCC αξίζει 49 εκατομμύρια δολάρια, άρα αντίστοιχα κι ένα 11χρονο τάνκερ αξίζει 44 εκατομμύρια.
Κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι η τιμή που κατέβαλε η Navios είναι υψηλή. Άλλοι διαφωνούν, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι η τρέχουσα τιμή σε μια εξαιρετικά “σφιχτή” αγορά VLCC, όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός για τις διαθέσιμες χωρητικότητες