Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει εβδομάδα εκδηλώσεων, με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης ’Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο’. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι στο πλαίσιο του θεσμού ‘Πέλαγος Πολιτισμού’ που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Β. Αιγαίου.
Η εβδομάδα εκδηλώσεων ξεκινά την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 8.00μμ με την αφήγηση του παραμυθιού «το κρυμμένο νερό» στην πλατεία κάστρου της Χίου.
Την Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 8.00μμ στο Ομήρειο πνευματικό Κέντρο (Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Χίος) θα γίνει η πρώτη προβολή του Ντοκιμαντέρ ’Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίοπου υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης.
Τόσο την Τρίτη 3 Ιουνίου και ώρα 8.00μμ αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας όσο και την Τετάρτη 4 Ιουνίου την ίδια ώρα στο δημοτικό κινηματοθέατρο Μαρούλα (Ν.Γαροφαλίδη, Μύρινα Λήμνου) θα διεξαχθεί έκθεση φωτογραφίας με υλικό που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια της δράσης. Και στις δύο περιπτώσεις θα ακολουθήσει προβολή του Ντοκιμαντέρ ’Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο’.
Στο αποκορύφωμα της εβδομάδας των εκδηλώσεων την Παρασκευή 6 Ιουνίου, όπου γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Λουτροθεραπείας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της δράσης στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Σάρλιτζα στη Θερμή Λέσβου, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικοθεατρική παράσταση, προβολή του ντοκιμαντέρ’Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο’’ και installation με έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού.

Για το σύνολο των εκδηλώσεων θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού με στόχο την προβολή της αξίας του ιαματικού πόρου.