Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

37, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ¨ΟΙΚΟΛΟΓΟ" ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ



Σε φυλάκιση 37 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. Επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ευρώ.
Η δικογραφία, σύμφωνα με τον Σκάι, αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τετραγωνικών μέτρων αξίας άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, Πρόκειται για έκταση την οποία ο Δημοσθένης Βεργής διεκδικούσε, παρά το γεγονός ότι τμήμα των διεκδικούμενων εδαφών ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και την ΕΥΔΑΠ.
Σημειώνεται πως ο Δημοσθένης Βεργής δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, και αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες Οικολόγοι προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα, τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Σκάι, για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν με αναστολή ο πρώην δασάρχης Πεντέλης, Νίκος Παπακώστας, σε 14 χρόνια φυλάκιση με πρόστιμο 5.000 ευρώ, και ο συγκατηγορούμενός τους Κατογιαννάκης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.


TVXS