Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»: Κινητοποιήσεις από αύριο


ÍÅÁ ÁÐÅÑÃÉÁ ÔÇÓ ÐÍÏ - ÄÅÌÅÍÁ ÔÁ ÐËÏÉÁ ÓÔÏÍ ÐÅÉÑÁÉÁ (EUROKINISI // ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)
Τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις ανακοίνωσε ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Στην συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ε.Κ.Π.Μ.ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», την Τρίτη 3/6/2014 ανέδειξε τις τραγικές επιπτώσεις που φέρνει στη ζωή και τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, η συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το ΔΣ καταδικάζει τις προκλητικές επιδιώξεις της κυβέρνησης να ρίξει εκ νέου νερό στο μύλο της εφοπλιστικής αδιαλλαξίας με το ν.4254/2014 που σκοπό έχει να συνθλίψει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία, μετατρέποντας τα πλοία σε σύγχρονα κάτεργα.
Η κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων στο ασφαλιστικό, καθώς από την 1 Ιούλη 2014 έρχεται νέα μείωση σε επικουρικές συντάξεις προετοιμάζοντας ουσιαστικά την πλήρη κατάργηση τους, ενώ από την 1 Γενάρη του 2015 έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις με την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας, θέτοντας ως μοναδική ¨εγγύηση¨ εκ μέρους του κράτους την σύνταξη των 360 ευρώ που θα αναπροσαρμόζεται από την διακύμανση του ΑΕΠ και τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Παράλληλα συνεχίζεται η απλήρωτη εργασία στη επιβατηγό ναυτιλία, ενώ η ανεργία για το Απρίλη άγγιξε τις 4500. Αριθμός που εκφράζει σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝΕ μόνο το 1/3 του πραγματικού ύψους στο κλάδο.
Σε αυτές τις εξελίξεις επιβάλλεται η καλύτερη οργάνωση ,συσπείρωση δυνάμεων των ναυτεργατών ,των εργαζομένων συνολικότερα. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να παρέμβουμε πιο αποφασιστικά στο σύνολο των προβλημάτων
Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 10 π.μ στο Υπουργείο Παιδείας, από κοινού με τους συλλόγους γονέων στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών που διεκδικούν την κατάργηση του θεσμού της «τράπεζας θεμάτων», ενώ καταγγέλλουμε τις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων που με την εφαρμογή τους θα πετάξουν εκτός σχολείου ένα τμήμα μαθητών που αντικειμενικά προέρχονται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Η μόρφωση των παιδιών του λαού πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων όλης της εργατικής τάξης.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Ιούνη στην πανελλαδική κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στις 6 μ.μ στα Προπύλαια ενάντια στις νέες περικοπές των συντάξεων.
Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στο πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας τους ότι το δίκιο της πάλης τους θα κριθεί στο δρόμο του Αγώνα

e-nautilia.gr