Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το νέο σχέδιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων


Έτοιμο είναι το νέο σχέδιο για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχουν διαμορφώσει το τελικό πλαίσιο, το οποίο θα εξεταστεί με την τρόικα τον επόμενο μήνα και αμέσως μετά θα τεθεί σε εφαρμογή.
Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά η εφαρμογή του σχεδίου ρύθμισης των δανείων που εκπόνησαν κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και τράπεζες. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις πληρωμές των δόσεών τους θα μπορούν μέσα από τρία πακέτα λύσεων να διευθετούν τις οφειλές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στο σχετικό πλαίσιο.
Στις αρχές Ιουλίου έρχεται η τρόικα, οπότε και αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για τη, σε πρώτη φάση, μικρή σε εύρος εφαρμογή. Από την 1η Ιανουαρίου του 2015 είναι υποχρεωτική η ισχύς των μοντέλων ρύθμισης.


Πηγή: Έθνος

aftodioikisi.gr