Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Συνάντηση ΚΕΔΕ με υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου για χρηματοδότηση κοινωνικών δομών δήμων



Η χρηματοδότηση των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ για την περίοδο 2014-2015 ήταν το αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ - αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Θεόδωρο Παπαδόπουλο - με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου και τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλλαπόρτα.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε πως με δεδομένο ότι η κρίση συνεχίζεται και εντείνεται, η διασφάλιση της χρηματοδότησης και της απρόσκοπτης λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων και ειδικότερα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ είναι άκρως απαραίτητη καθώς και φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές.
Η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον κ. Κεγκέρογλου η χρηματοδότηση των παραπάνω δομών για την περίοδο 2014-2015 να είναι τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.
Ο κ. Κεγκέρογλου  δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες, επισημαίνοντας παράλληλα τις δυσκολίες για την εξοικονόμηση όλου του ποσού χρηματοδότησης, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη εγκριθεί τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της χώρας.
Προκειμένου να διασφαλιστούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι η ΚΕΔΕ κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας επιπλέον την πρόταση ένα μέρος από το κοινωνικό μέρισμα να κατευθυνθεί για την κάλυψη της χρηματοδότησης αυτών των κοινωνικών δομών.
Η ΚΕΔΕ ζήτησε ακόμη την άμεση επίλυση αυτής της εκκρεμότητας δεδομένου ότι ο χρόνος για τις απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος είναι ελάχιστος.

Θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».