Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δημόσιο: Μετατάξεις και αποσπάσεις τέλος


H θεσμοθέτηση μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο, ο οποίος δεν θα συνδέεται με απολύσεις, θα φέρει το τέλος των αδιαφανών μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία, σύμφωνα με κύκλους τουυπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η καταγραφή των κάθε είδους αλλαγών θέσης στο Δημόσιοθα ολοκληρωθεί μέχρι την 27η Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό και τότε θα υπάρχει η συνολική εικόνα για να γίνει το επόμενο βήμα.
Πρόθεση είναι να δοθεί τέλος τέλος στο αδιαφανές και δημοσιονομικά επιζήμιο καθεστώς των μετακινήσεων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος, κάθε υπάλληλος θα μετακινείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και ύστερα από συγκεκριμένο διαγωνισμό και μοριοδότηση των προσόντων.
Η έκδοση εγκυκλίου με την οποία ο ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκης ζητά από τους γενικούς διευθυντές τη χαρτογράφηση όλων των ειδικών διατάξεων με τις οποίες πραγματοποιούνται αποσπάσεις, μετατάξεις και μετακινήσεις αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΔΜ είναι να γίνονται διαγωνισμοί δυο-τρεις φορές το χρόνο προκειμένου να καλύπτονται τα κενά όπου υπάρχουν με τις κατάλληλες προσλήψεις.


aftodioikisi.gr