Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

O Ντινόπουλος για τις απολύσεις στους δήμους: «Δεν έχουν άδικο οι εργαζόμενοι που ανησυχούν»


Το κλίμα ανησυχίας που ήδη επικρατεί στους δήμους λόγω της συνεχιζόμενης αξιολόγησης αλλά και της ενδοδημοτικής κινητικότητας που βρίσκεται ήδη εκτός χρονοδιαγραμμάτων ενέτεινε μετά τη σημερινή του συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Κι αυτό γιατί μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στους δήμους δεν είναι άδικο», παραδεχόμενος ότι «πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η αξιολόγηση (σ,σ, με το σύστημα της ποσόστωσης) σε πολλούς δήμους».
Μάλιστα, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέβασε τον αριθμό αυτό σε 150, καθώς τα δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις να μην το εφαρμόσουν. Σημείωσε, δε,  ότι  «εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ θα δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση».
Όμως, αμφίβολα είναι τα αποτελέσματα και του συστήματος αξιολόγησης αναφορικά με τα οργανογράμματα και τον αριθμό των απαιτούμενων υπαλλήλων κάθε δήμου που υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, ενώ, μέχρι στιγμής, η ενδοδημοτική κινητικότητα έχει εφαρμοσθεί μόλις κατά το1/4, 1/5, καθότι μόλις 1.000 υπάλληλοι από τους 4 έως 5.000 που είχαν προϋπολογισθεί έχουν ενταχθεί σε αυτό το μέτρο. Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατεβάζει τον αριθμό αυτόν σε 910 και αποδίδει τον μικρό αριθμό στο «ανασφαλές πλαίσιο» αλλά και στην προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα «με εκθέσεις Ρακακούλια» (σ.σ. ο διευθυντής του γραφείου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου.


aftodioikisi.gr