Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ


Δημοσίευση: 07.07.2014, 16:55
Τελευταία Ενημέρωση: 07.07.2014, 17:09

Τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ανέλαβε σήμερα ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου....
Bookmark and Share
Ο κ. Σπυρίδων μετά την ορκωμοσία  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα, οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα, να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου.
Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τα νησιά μας σε θύλακες ανάπτυξης, αξιοποιώντας διαθέσιμους πόρους και προγράμματα  και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε νησιού  σε Ευρωπαϊκή και Διεθνή κλίμακα.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μας».


Ποιος είναι ο Σπύρος Σπυρίδων

Ο Σπύρος Σπυρίδων γεννήθηκε το 1954 στον Πόρο. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του, λαμβάνοντας πτυχίο Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακά στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, στον τομέα "Προγραμματισμός-Ανάλυση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών".

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολλάλη, έχουν τρία παιδιά και ζουν στον Πειραιά.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά αρχίζει από τα νεανικά του χρόνια, καθώς σε ηλικία μόλις 26 ετών εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πόρου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά σε διάφορους κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους.

Το 1990 εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Πόρου, θέση που διατήρησε για 16 χρόνια (στις εκλογές του 2002 οι συνδημότες του τον εξέλεξαν για τέταρτη φορά Δήμαρχο Πόρου, με ποσοστό 70%).

Παράλληλα εκλέγεται και θητεύει στα κορυφαία αυτοδιοικητικά όργανα της Ελλάδας (ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ) καθώς και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα (Επιτροπή Περιφερειών, Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης).

Το 2006 συμμετέχει στις Νομαρχιακές εκλογές ως υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά και κατόπιν αναλαμβάνει Επικεφαλής του Συνδυασμού «Υπερνομαρχία Δράσης» Αθηνών-Πειραιώς, ως το τέλος του 2010. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, μεταξύ όλων των συνδυασμών.

Σημαντικός σταθμός στην πολιτική και διοικητική του διαδρομή, υπήρξε η τριετής θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την περίοδο 2006-2009.

Στη Νέα Δημοκρατία είχε αναλάβει θεσμικά καθήκοντα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης, μέλος του Τομέα Εσωτερικών και του Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.