Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

TO EIΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ



Tο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης με πρόσφατη απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση στρατιωτικού υπαλλήλου , για τη ρύθμιση των οφειλών του σε τραπεζικό ίδρυμα και προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διαγράφοντας το ποσό των 70.000 Ευρώ εκ του συνολικού ποσού οφειλής των 144.766 Ευρώ, που προερχόταν από στεγαστικό και καταναλωτικό δάνειο, εξαιρώντας ταυτόχρονα από την εκποίηση την κύρια κατοικία του και το ΙΧ οχήματα του.
Το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης με την ανωτέρω απόφαση του καθόρισε μηνιαίες καταβολές προς τα τραπεζικά ιδρύματα ποσού 200 Ευρώ για τέσσερα έτη και εν συνεχεία μετά την πάροδο των τεσσάρων ετών, μηνιαίες καταβολές 283,35 Ευρώ επί 20 έτη.
Να σημειωθεί ότι ο αιτών υπηρετεί σε μονάδα εκτός της πόλεως της Μυτιλήνης, βαρυνόμενος με έξοδα καθημερινής μετακίνησης από και προς τη μονάδα του, είναι πατέρας δύο ανήλικων τέκνων, η σύζυγος του είναι άνεργη και δεν διαθέτει κινητή και ακίνητη περιουσία.
Το Δικαστήριο με την απόφαση του αυτή κατέστησε δυνατή την ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων, κυρίως όμως εξασφάλισε την αξιοπρεπή διαβίωση του αιτούντα και της οικογενείας του.